Jødiske ledere regner med de evangeliske kristne

En meningsmåling, som American Jewish Committee (AJC) gennemførte for nylig, afslørede, at amerikanske jøder ikke stoler på evangeliske kristne.56 pct. af de adspurgte mente, at muslimerne var den mest antisemitiske etniske gruppe i USA, mens 40 pct. mente, at størstedelen af de evangeliske kristne også har antisemitiske tendenser, skriver Israel Today.
Billedet er imidlertid knap så dystert, når man spørger de jødiske ledere. De amerikansk-jødiske organisationer har i årevis samarbejdet med kristne i Nord-Amerika. Jødiske ledere, som har tæt forbindelse til evangeliske kristne, ser dem som deres samarbejdspartnere.
Mange almindelige jøder mistænker de kristne, som støtter Israel, for at have skjulte hensigter – nemlig at omvende jøderne til kristendommen.
Jødiske ledere har i modsætning til dette lært at sætte pris på støtten fra de kristne, fordi de forstår, at foruden jøder er bibeltro kristne Israels eneste sande venner.