Henrik Kaas
Baptist bliver pinsepræst

D. 1. september 2004 bliver Baptistkirkens missionssekretær, pastor Henrik Kaas, ansat som forstander for Pinsekirken i Mariager.Som missionssekretær var Henrik Kaas ansvarlig for personaleudvalget i Baptistkirken i Danmark.. Nu bliver han leder for Pinsevækkelsens måske mest indflydelsesrige menighed i Danmark. For i Mariager ligger Pinsevækkelsens højskole og hele tre af bevægelsens efterskoler.
Lærere og medarbejdere har – sammen med elever fra hele landet – mindst én gang om ugen deres gang i kirken, hvor de får deres åndelige føde. Og hvis det står til Henrik Kaas, vil de også blive uddannet, udrustet og udsendt til at varetage forskellige opgaver i landets pinsemenigheder.

Mand med erfaring

Henrik Kaas har rig erfaring med mennesker. Udover omsorg for Baptistkirkens personale har han været deltidspræst i Kildekirken i Aalborg siden 1997 og før det ansat i Citykirken i Taastrup. Henrik Kaas var endda med i det team på 12, der startede menigheden i 1987.
I samme periode var han ansat som Baptistkirkens ungdomssekretær med særligt ansvar for omrejsende evangelisationsteams, ledertræning mv. Inden han blev missionssekretær sidste år, nåede han også at være konsulent for Baptistkirkens missionsarbejde blandt etniske minoriteter i et år.

Is i maven

Alligevel indrømmer han, at han har lidt is i maven, når han nu skal være „pinsepræst“ for en menighed med så mange af Pinsevækkelsens indflydelsesrige ledere.
– Men jeg vil fokusere på byen og området, siger han til Udfordringen. – Spændende er det også, at kirken har gang i en menighedsplantning i Hadsund.
Henrik Kaas ønsker at Pinsekirken i Mariager skal være en ressourcemenighed:
– Det er spændende med alle de ressourcer, menigheden rummer i kraft af skolerne og deres medarbejdere, siger han. – Nu er det en udfordring at få dem til at fungere sammen som et team.

Arbejder på tværs

Hvordan oplever du skiftet fra baptistpræst til pinsepræst?
– Jeg oplever det ikke som en afsked at forlade Baptistkirken, men et „ja“ til at påtage mig en ny udfordring. I dag er det jo ikke noget problem at tjene på tværs af frikirkerne. Der vil fortsat være en god relation til Baptistkirken, selv om jeg naturligvis ikke som hidtil kan komme på deres præstesamlinger. Og den ny menighed betragter jeg først og fremmest som lokalmenighed, ikke som kirkesamfund.
Sin teologiske ballast har Henrik Kaas fra Ørebro Missionsskole 1984-85, Baptistsamfundets teologiske seminarium, Tølløse 1987 – 90 og Ichthus, London 1990-91.
Henrik Kaas er gift med Maj-Brit, som er lærer, og parret har 2 børn.
I fritiden løbetræner han og har de sidste fire år løbet fem marathon-løb – senest i søndags i Hamburg!