Ledige skal kunne vælge frivilligt arbejde på dagpenge

Både kirkelige og humanitære organisationer vil kunne få gavn af nyt udspil fra KristendemokraterneMarianne Karlsmose opfordrer til at tænke nyt i bekæmpelsen af den stigende arbejdsløshed.

– De lediges ressourcer bør udnyttes, mener Marianne Karlsmose

Hun vil give arbejdsløse mulighed for at arbejde i en frivillig organisation i op til et år, uden at de samtidig skal stå til rådighed for det traditionelle arbejdsmarked.
– De arbejdsløses mange ressourcer bør udnyttes positivt til at få løst nogle af de mange uløste opgaver i samfundet som f.eks. ensomhed, misbrugsproblemer og nødhjælpsarbejde, siger Marianne Karlsmose, formand for Kristendemokraterne (KD).
Hun ønsker en ny, bred debat på området.
Hun forestiller sig, at ordningen med et såkaldt frivilligheds-år skal omfatte de almenvelgørende organisationer, der er godkendt efter ligningslovens paragraf 8 om fradragsberettigede gaver.

Dansk Røde Kors

Og tidligere folketingsmedlem og minister Flemming Kofod-Svendsen (KD) er ikke sen til at bakke Marianne Karlsmoses ideer op.
Han har som generalsekretær for brancheforeningen ISOBRO om nogen fingeren på pulsen på de humanitære og kirkelige organisationer i Danmark
– Jeg har ikke hørt om forslaget før nu. Men min spontane reaktion er meget positiv. Jeg kan selvfølgelig ikke vide, hvordan de enkelte medlemsorganisationer i ISOBRO stiller sig. Men jeg tror, det vil få en ganske stor udbredelse, hvis det kan gennemføres på en eller anden måde. Det „frivillige Danmark“ mangler arbejdskraft, siger Flemming Kofod- Svendsen.
Brancheforeningen ISOBRO har 94 vidt forskellige medlemsorganisationer som f.eks. Dansk Røde Kors, Dansk Missionsråd og Kræftens Bekæmpelse. Formålet er at skaffe frivillige organisationer så gode økonomiske forhold som muligt. Flemming Kofod-Svendsen har f.eks. protesteret kraftigt mod regeringens fjernelse af portostøtten til flere foreningers blade og aviser.
Dansk Røde Kors er også meget positiv overfor KD’s forslag og vil gerne have tilført flere gratis ressourcer, oplyser pressechef Helge Kvam.