Quo Vadis-bestyrelse planlægger lukning

Efter flere forsøg på genoplivning lægger den ny bestyrelse nu op til, at det kristne behandlingssted nedlægges, og pengene bruges til en ny fondPå tirsdag aften den 27. april afsiges formentlig dødsdommen over Quo Vadis.

Ejendommen i Læssøegade i Kolding skal sælges

I hvert fald som et kristent behandlingscenter. Den dag har bestyrelsen nemlig indkaldt til generalforsamling i det smukke gamle hus i Læssøe-gade 6 i Kolding, hvor så mange mennesker er blevet hjulpet ud af misbrug og håbløshed siden 1980’erne.
– Fra bestyrelsens side lægger vi op til, at det med al sandsynlighed bliver den sidste ordinære generalforsamling i Quo Vadis, skriver formanden Jørgen Johansen og forklarer hvorfor:
– Selv om vi sidste år var oppe på fem beboere og alt så lovende ud, har det trods en ihærdig, opsøgende indsats ikke kunnet lade sig gøre at få beboere nok, til at vi kunne få en sund økonomi på stedet.

Det offentlige svigter de private tilbud

Jørgen Johansen mener ikke, det offentlige lever op til det frie valg mellem offentlige og private tilbud i ‘behandlingsgarantien’ i lovteksten. I praksis er det meget svært at få henvist klienter med støtte:
– Nok har vi udsigt til 5-6 samarbejdsaftaler med forskellige misbrugsrådgivninger rundt om i landet, men de har for lange og usikre udsigter til, at vi tør satse på dem, siger han.

Jørgen Johansen blev formand, da en ny bestyrelse for to år siden kom til

Bestyrelsen valgte derfor allerede først på året at afskedige personalet, da man ellers ville ende på et driftsunderskud på ca. 1,25 mio. kr. alene med ejendommen i Læssøegade. Quo Vadis råder desuden over en udlejningsejendom i Klostergade, som har en god økonomi.
Bestyrelsen indstiller derfor til generalforsamlingen at nedlægge og omdanne foreningen Quo Vadis til en fond.
Ejendommen i Læssøegade skal sælges, mens ejendommen i Klostergade skal drives som almindelig udlejningsejendom.
Den fond, bestyrelsen vil oprette, skal være landsdækkende og have stort set samme formål som i dag, nemlig „at virke for evangeliets udbredelse med det formål at bringe mennesker ud af afhængighed, alkohol, kriminalitet m.v.“
– På den måde mener vi bedst at kunne administrere de midler, der i årenes forløb er tilfaldet Quo Vadis, siger Jørgen Johansen.

Åben for alle venner

For at gøre generalforsamlingen så åben som mulig indbyder bestyrelsen alle, der har en interesse i Quo Vadis, til at møde op.
Det er dog kun medlemmer af foreningen, der har mulighed for at stemme eller stille op til bestyrelsen, og medlemsskab skal være tegnet inden generalforsamlingen ved at indbetale 100 kr.