Ny serie for unge om sex:
Sex er en gave fra Gud

Der fortælles om den legendariske evangelist Frank Mangs, at han en dag var ude at gå en tur ved stranden sammen med en ung prædikant. Og som det så ofte sker sådanne steder lå der en del letpåklædte piger, som bevirkede, at den unge prædikant var ved at vride hovedet af led.
– Ja, har Gud ikke skabt dem vidunderligt, udbrød den ældre evangelist, og tog brodden af den pinlige situation.
Sex er udtryk for dit køn
Frank Mangs havde en vigtig pointe. Seksuelle lyster er ikke forkerte i sig selv. Tiltrækningen til det modsatte køn er faktisk helt naturlig. For Gud har skabt os som mand og kvinde, og det skal vi være og nyde fuldt og helt. „Gud skabte mennesket i sit billede… som mand og kvinde skabte han det“ læser vi i 1. Mos. 1:27.
På engelsk betyder sex både sex og køn. Sex har altså noget med din kønsidentitet at gøre, uanset hvor køn du så i øvrigt er! Du er mand eller kvinde og det skal du erkende og acceptere fuldt ud. Og et af beviserne er, at du tiltrækkes af det modsatte køn.
Tænk hvis det ikke var tilfældet! Så ville menneskeslægten ophøre med at eksistere. Men sex handler om mere end at få børn. Det er et tegn på den fuldkomne enhed mellem mand og kvinde, „de to skal blive et kød“ står der i 1. Mos. 2:24. Adam og Eva stod fuldstændig nøgne overfor hinanden, skammede sig ikke, men hengav sig i kærlighed til hinanden til de nærmest smeltede sammen.
Sex er et sprog
Sex er et af de fineste sprog kærligheden har. Derfor taler Bibelen om sex på en ligefrem måde, fx i Højsangen, der nærmest „oser“ af sex. Først siger kvinden:
„Ville han blot give mig kys af sin mund! Din elskov er dejligere end vin, dejligere end dine salvers duft.“
„Min elskede er et myrrabundt, der hviler mellem mine bryster… Hvor er du smuk, min elskede, ja dejlig; vort leje er grønt.“
„Kvæg mig med rosinkager, forfrisk mig med æbler, for jeg er syg af kærlighed. Hans venstre hånd er under mit hoved, hans højre omfavner mig.“
„…jeg fandt ham, jeg elsker så højt. Jeg greb fat i ham, jeg slap ham ikke, men førte ham til min mors hus, til kammeret hos hende, der fødte mig.“ (Højs. 1:1, 13, 16, 2:5-6, 3:4-5).
Og så siger manden:
„Lad mig se din skikkelse, lad mig høre din stemme; for din stemme er dejlig, din skikkelse yndig.“
„Hvor er du smuk, min kæreste, hvor er du smuk! Dine øjne bag sløret er som duer. Dit hår er som en gedeflok, der bølger ned fra Gileads bjerge… Dine læber er som skarlagenrød snor, din mund er yndig… Dine bryster er som hjortekalve, gazelletvillinger, der græsser blandt liljerne.“
„Nu kommer jeg til min have, min søster, min brud… Spis, venner, drik, og berus jer i elskov!“ (Højs. 1:14, 4:1ff., 5:1)
Grænser for sex?
Det lyder som det helt vilde orgie! Men er det nu hensigtsmæssigt? Nej, i samme højsang finder vi også advarsler om løssluppen sex: „Væk ikke kærligheden, væk den ikke til live, før den selv vil det!“ (1:7) Vi skal altså ikke fremkalde seksuelle fantasier for at få gang i hormonerne! „Fang os rævene, de små ræve! De ødelægger vingårdene…“ (2:15). Der er altså fjender derude der vil tilsmudse og ødelægge den uskyldige, rene og hengivne kærlighed. Og: „En lukket have er du, min søster, min brud, en lukket have, en forseglet kilde…“ Sex er ikke noget man dyrker til højre og venstre, men en frugt man nyder med den eneste ene: „Min elskede skal komme til sin have og spise af dens herlige frugter“ (4:12,16).
Sex er altså en gave fra Gud, i sig selv noget smukt og rent. For Gud giver kun gode gaver! Men med gaven følger en brugsanvisning. Først når vi følger den, får vi fuldt udbytte af gaven.

Næste uge: Grænser gi’r sexlivet tryghed.