Marianne Hansen
Fra Grønlands vestkyst til Kinas østkyst

28-årige Marianne Hansen er igang med at pakke. Snart rejser hun nemlig til Shangdong i Kina.Marianne er vokset op i Qaqortoq i Grønland. Her har hun også arbejdet som uuddannet lærer et års tid.
Til sommer afslutter Marianne sin læreruddannelse ved Århus Seminarium og skal så ellers i gang med at undervise i engelsk på Tai-an College, der ligger i Shangdong provinsen i det østlige Kina.
Ud over de faglige kompetencer har Marianne i forvejen erfaring fra internationalt og interkulturelt samarbejde. Gennem FDF og Dansk Ungdoms Fællesråd har hun deltaget i internationale konferencer og udvalg.
– Jeg har været så priviligeret at få en god uddannelse, og derfor er det vigtigt for mig at bruge den til gavn for andre, siger hun.
– Jeg har tilbragt en del af min barndom i Grønland, hvor jeg fik mulighed for at opleve en anden kultur på tæt hold.
Jeg glæder mig derfor til igen at lære et nyt folk og en ny kultur at kende og indgå i det kristne fællesskab, som i Kina er hastigt voksende, fortæller Marianne.
Marianne Hansen udsendes fra Risskov Kirke ved gudstjenesten søndag den 20. juni. Og det er ikke tilfældigt, at det lige sker her i Risskov Kirke. Marianne har nemlig i en årrække været aktiv bl.a. som medlem af menighedsrådet.
Kirkens præst, Lars Mandrup, er samtidig også formand for Danmission, som udsender Marianne. Han vil prædike og forestå udsendelsen med efterfølgende samvær i kirkens lokaler.
Danmission (DMS) havde missionærer i Kina, indtil de blev smidt ud under kommunismen. Men i en del år har Danmission samarbejdet med den kinesiske organisation Amity Foundation, som formidler kontakt mellem oversøiske, kristne menigheder og kinesiske seminarier og universiteter, der har brug for højtuddannede engelsklærere.
Engelsk er i høj grad efterspurgt i Kina især blandt de unge, som ønsker at kunne følge med og tage del i, hvad der sker ude i verden. Engelskkundskaber er også nødvendige, når de skal studere, så interessen er stor for at tilegne sig de engelske gloser.