En lydmands bekendelser

”Han har det hele vide stævne, i sin hånd”.Et enkelt tryk eller skub med en knap på den nyindkøbte mikser kan lukke dig ude. Og så kan du sprælle og råbe videre deroppe på podiet, men kun dine tro efterfølgere på første række vil høre dig!
Igen i år kan du møde Henrik Pihl fra lydfirmaet PA og Søn på de fleste af sommerens store stævner. Her sørger han for, at alle kan høre Guds Ord og se talere, børnekor, lovsangere og sceneudsmykning.
Privat kommer han i Kronjyllands Valgmenighed i Randers, men hele sommeren sidder han bag kabler og knapper på sommerstævnerne med Apostolsk Kirke, SommerOase, Missionsforbundet og slutter på IM’s bibelcamping Skovgårde. Her skal han selv stå på scenen med sin guitar og bas som lovsangsleder. Sådan en lydmand med musikøre kan balancere og filtrere lyden, så vi bare kan læne os tilbage og nyde.
– Heldigvis har jeg kun oplevet at være syg to gange, og indtil nu er det, som om Gud også holder hånden over mig. Vi har f.eks. aldrig været ude for uheld, punkteringer eller kø, når vi skulle nå frem og stille udstyr op i tide, siger Henrik, der startede sin karriere på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing med sit band. Siden det første arrangement i 1988 har ”biksen” ekspanderet, så han nu ikke er klar over, hvad der er lyd og lys-anlæg for i kroner og ører.
Han er meget af sted i weekender og ferier, så der må de tre børn på 6, 10 og 12 ”nøjes” med mor Charlotte og akvariefiskene i hjemmet i Langkastrup 10 km. øst for Randers.
Hvad er den største udfordring for dig som lydmand?
– Det er, når alt fungerer og går op i en højere enhed. Før det sker, kan alle aldrig blive mere end 80 % tilfredse, for så vil det gå ud over nogen andre, smiler den kristne lydmand, der har 80 % af sine jobs blandt kristne og sidder godt på dette marked i Danmark.