Himlen er som én langt Teencamp – bare federe

Regnen stod ned i stænger, men det tog ikke humøret fra de godt 200 teenagere, der i sidste uge var samlet til „garanteret forældrefri“ Teencamp ved LystruphaveDer er ingen forældre til at holde øje med, om tøjet er varmt nok, og om sengetiderne bliver overholdt. Det kan de 210 teenagere på Teencamp ved Lystruphave nemlig sagtens selv.

Bibeltimen er slut, men snakken fortsætter hos fra venstre Ann Katrina, Lena, Sara, Christian og Andreas

Her er der rig lejlighed til at prøve kræfter med voksenlivets udfordringer som indkøb, madlavning og opvask. På Teencamp er der nemlig ingen „køkkentanter“ til at stå for madlavningen. Her må de unge klare sig selv.
– Det er da lidt surt, at man selv skal klare alt det praktiske. Det havde været lettere at have mor med. Men det er da sjovere at vaske op her end derhjemme, siger Therese Hygum Jørgensen fra Bjerringbro i fuld gang med viskestykket.
Også det med sengetiderne nyder de unge selv at holde styr på. Ganske vist sørger lederne for ro efter midnat, men skal man tro de unge, er fire timers søvn i løbet af natten ren luksus.

Naturligt at tale om tro

Også i det store mødetelt er der masser af udfordringer og store spørgsmål for de unge campister. Ugen igennem var der bibeltimer, seminarer og møder med lovsang og mulighed for at fortælle om sit eget liv med Jesus.
– Det er rigtig fedt at være sammen med så mange jævnaldrende og synge og snakke om det, vi tror på. Det kan vi selvfølgelig også derhjemme, men her er det mere naturligt, siger Ann Katrina fra Århus.
Udfordringen har søgt læ for den silende regn i et fortelt, hvor en gruppe på fem laver gruppearbejde om formiddagens bibeltime.
– Lederne er altid parate til at snakke, hvis der er noget, man skal have styr på med kristendommen, fortæller Christian fra Skals.
Alle fem er enige om, at det er meget lettere at tale om Gud og Jesus med lederne på Teencamp end med lederne derhjemme i teenklubben.
– Her er det helt naturligt, og så skal man ikke se lederen i øjnene hver uge det næste år. Det er lettere og mere trygt, siger Christian.
Også lederne mærker de unges lyst til at snakke og spørge. En aften sad der kun én leder tilbage i teltet under mødet. Resten sad rundt om på pladsen og snakkede med teenagerne om tro og kristendom.

Himmel og helvede

Temaet for dagens bibelgruppearbejde er livet efter døden. Et emne, som ikke fylder så meget i et teenageliv, men som de fleste alligevel har et bud på.
– Jeg synes, det er fedt at have himmelen at se frem imod. Nogle gange håber jeg bare, at Jesus kommer igen om fem minutter, så alt bare bliver godt, og jeg slipper for at leve på den her skod-jord, siger Ann Katrina.

Kammeraterne står af

Snakken kommer hurtigt ind på de unges ikke-kristne kammerater.
– Det er svært at tænke på, at nogen skal gå fortabt. Mine kammerater vil godt høre om Gud og Jesus, men når de kommer til spørgsmålet om himmel og helvede, så står de af. De er ikke engang bange for at komme i helvede, de tror ikke, det bliver så slemt endda, fortæller Christian.
– Ja, og synden kan de heller ikke forholde sig til, supplerer Sara fra Holstebro.
De unge har svært ved at forstå, at nogen kan takke nej til et evigt liv i himlen, men de har alle kammerater, som bare ikke vil lytte, når de fortæller om deres tro.
– Mange tænker slet ikke på, at der er noget efter døden. De kan ikke forholde sig til det, siger Christian.
Lena fra Hedensted har tænkt et stykke tid og siger henvendt til Christian.
– Det er skummelt at tænke på, men nu har du jo fortalt dem lidt. Så kan det være, at de kommer i tanke om det engang, og så ved de da en lille smule, siger hun, inden gruppen går i opløsning, og de fem teenagere myldrer i hver sin retning for at få frokosten indenbords, inden eftermiddagsprogrammet begynder.