Danmark til middag og Aalborg til kaffe

Kirker inviterer hele Aalborg på kaffe i samarbejde med den lokale CityforeningLørdag den 28. august går et fly i luften i Vadum uden for Aalborg. Med sig har flyet et stort banner med påskriften „Danmark til middag“

John Nielsen er præst ved Bethaniakirken i Aalborg

Planen er, at flyet skal cirkulere rundt over Aalborg for at gøre opmærksom på en af årets helt store kirkelige begivenheder, Danmark til middag.
„Danmark til middag“ er et storstilet arrangement den 8. september, hvor mange folkekirke- og frikirkemenigheder over hele landet inviterer alle interesserede til middag som optakt til efterårets Alpha-kurser.
Ud over en middag og en snak med lokale kristne bliver deltagerne i arrangementet inviteret til at deltage i et Alpha-kursus, der er en grundig indføring i grundlæggende kristendom.

Byder Aalborg på kaffe

Som en forløber for „Danmark til middag“ har op mod 10 menigheder i Aalborg besluttet at udvide arrangementet ved at invitere Aalborg til kaffe den 28. august.
Ideen opstod på et inspirationsmøde i foråret, hvor man havde besøg af Alpha Danmarks daglige leder, Bess Serner Pedersen, i forbindelse med planlægningen af „Danmark til middag“.
Kaffe-arrangementet finder sted på Gammeltorv i Aalborg, midt i byens centrum, hvor kirkerne er værter ved et stort kaffebord. Over kaffen kan man få en snak med frivillige fra kirkerne om „Danmark til middag“ og om kirkernes Alpha-tilbud.
Imens vil flyet fra Vadum cirkle rundt over byen som en ekstra påmindelse om arrangementet.

City-foreningen betaler

I forbindelse med planlægningen henvendte arrangørerne sig til Aalborg Cityforening, og ideen blev modtaget med åbne arme.
– De blev så begejstrede for ideen, at de har valgt at sponsere kaffen, rundstykkerne og en del af annonceudgifterne til arrangementet. Det glæder vi os naturligvis over, siger John Nielsen, der er præst i Bethaniakirken, en del af Det danske Missionsforbund.