Kristne bruger gaven til at tyde drømme

Kristne er begyndt at bruge nådegaven til at tyde drømme – ligesom Josef tydede Faraos drøm – og når mennesker hører, hvad Gud vil sige dem via deres drømme, får de lyst til kende ham…inde på en café stod folk i kø for at få en iskaffe eller iskakao til at svale sig med i den lumre eftermiddagsvarme. Fra tid til anden samledes en lille gruppe i det bageste hjørne rundt om to borde med skiltet „Gratis drømmetydning“.

I 1993 stiftede John Paul Streams Ministries International, hvis formål er at opmuntre, motivere og udruste kristne til at vandre i større modenhed, visdom, karakter og hellighed.
John Paul rejser selv rundt i verden og underviser om „at høre Gud“, om drømme og syner og om det
overnaturlige

Efter at have lyttet til nogle drømmetydninger stod de, der sad i nærheden, op og begyndte at fortælle deres drømme til drømmeteamet, som kom fra en kirke. En muslimsk kvinde fortalte om en stadig tilbagevendende drøm. Da hun fik en åndelig tolkning sammen med et profetisk ord fra Gud, blev kvinden tydeligt berørt.
Forbløffet over, at fremmede kunne vide sådanne ting om hende, udbrød hun: „Jeg må få mere at vide om denne Gud!“

Der var brug for mere

Ildsjælen bag denne aktivitet er Doug Addison, 46 år, tidligere Vineyard-præst, men nu aktiv som evangelist og drømmeteam-koordinator i Streams Ministries, der har sit hovedkontor i New Hampshire, USA. Hans arbejde består i at hjælpe drømme-teamene i gang.
Hvordan mødte du den her nye idé med at evangelisere ved at tolke menneskers drømme?
– Første gang jeg mødte John Paul Jackson, var i 1992 på et drømmetolkningskursus. Jeg forbandt det ikke med evangelisation, før jeg hørte ham tale om drømme-evangelisering i 2001. Jeg har evangeliseret i mange år, og vi plejede at bruge John Wimbers metode med at få ord fra Gud til folk på gaderne. Inden jeg begyndte at arbejde med Streams for to år siden, brugte jeg selv denne profetiske evangelisation. Men da jeg hørte John Paul tale om dette, sagde jeg til mig selv: „Det her er det, jeg har savnet“. Fordi jeg kom ud af New Age for 15 år siden, vidste jeg, at dette ville blive et redskab til at nå folk.
– Vores drømmeteam begyndte ved, at en af vores studerende på Streams kom ind i en bogcafé og så, at de havde gratis læsning af tarotkort og seminarer i heksekraft. Han gik til ejeren og sagde til hende: „Jeg vil gerne holde et drømmetydnings-kursus.“
Hun var selv aktiv i New Age og sagde: „Jeg skal nok give dig lov, men først må du tyde den her drøm.“ Hun fortalte da om en drøm, som havde forfulgt hende i 20 år, og som hun aldrig havde forstået. Da han tydede drømmen for hende, gled hun hulkende ned fra stolen og ned på gulvet, bad ham om at gå og komme tilbage næste dag.
– Da teamet kom tilbage, gav hun dem den aften i måneden, der plejede at have den dårligste omsætning. Inden seks måneder var det den travleste aften i måneden, fordi folk var sultne efter at forstå deres drømme, og fordi Gud velsignede, hvad teamet gjorde.
– Drømmetydning er bare en af mange måder at hjælpe folk til en dybere forståelse af Guds kærlighed til dem på. De fleste forbinder kristendom med at gå i kirke. Af forskellige grunde har de svært ved at få kontakt direkte med Gud. Når vi knytter en åndelig betydning til deres drømme, bliver folk ofte overraskede over at opdage, at Gud har talt til dem hele tiden.
– Mange af dem, vi møder, beretter for os, at de bliver spået gennem tarotkort eller læsning i håndfladerne for at få svar på deres spørgsmål. Men de veje leder dem vild. Eftersom Guds Hellige Ånd bor i de kristne, kan vi spørge ham direkte.
Hvordan fungerer drømmetydningen?
– Vi leder først efter de grundlæggende symboler i Bibelen, hvordan de anvendes i lignelser, og kan vi ikke finde dem der, ser vi efter, hvordan de optræder i naturen.

Flere blev frelst

Den største satsning hidtil for drømmetyderne var i Manchester i England 2002. Inden drømmeteam-medlemmerne tog derhen, havde de fået drømme, der viste, hvor de skulle fokusere arbejdet i byen.
En måned tidligere havde Brenda Varela fra New York drømt, at hun var nede i Manchesters centrum. Hun så et bibliotek og bag ved det en parkeret bil med ordene „Austin Powers“ på siden. Til alles overraskelse, da præsten kørte Brenda og to teammedlemmer rundt i byen, råbte hun pludselig „stop“, da hun kom i tanke om sin drøm.
Pludselig var jeg i min drøm, hvor jeg havde gået på de her gader, mindes Brenda.
– Det var det vildeste, jeg nogensinde har oplevet. Jeg spurgte præsten, om der var et bibliotek i nærheden. Da han pegede på det, bad jeg ham om at køre om bag ved bygningen. Til vores forbløffelse stod der dér en sort taxa med et skilt på siden, hvor der stod „Austin Powers“. Pludselig vidste vi, at Gud ville komme og give os guddommeligt ledede møder, hvilket han også gjorde!
Underligt nok havde Scott Evelyn fra West Milford, New Jersey, der var i samme bil som Brenda, også haft en drøm om en bygning ved siden af biblioteket.
– Det var en speciel oplevelse, siger Scott. – Jeg havde følelsen af, at jeg bogstaveligt talt havde været der et år tidligere i min drøm. Gud oplyste lige præcis det område af Manchester for os. Vores forventning til at se Gud arbejde mirakuløst var meget høj.
Overnaturlige begivenheder fortsatte med at følge drømmeteamet gennem hele ugen. På den sidste dag, da teammedlemmerne samledes i byens midte for at tage afsked, delte Jaqueline Davidson fra Dunfermline, Skotland, sin skuffelse over ikke at have mødt en ved navn Martin, som hun havde drømt om. Det var det eneste, som endnu ikke var opfyldt. Pludselig kom to mænd hen til gruppen og spurgte, hvad der foregik. En af dem sagde: „Hej, jeg hedder Martin“ Hele teamet råbte“Martin!!“
– Jeg fortalte min drøm til Martin. „Vi ved, hvad du hedder, vi ved, at du lige har brudt et forhold, at du lige har ændret hårstil, og at du skal begynde at studere til efteråret.“
Martin blev fuldstændig stum af forbløffelse, da han forstod, at Gud kaldte på ham. Han havde lige skiftet frisure, lige afbrudt forholdet til sin forlovede, og han skulle til at begynde en uddannelse – og var fuld.
– Jeg talte med ham, siger Doug. „Årsagen til, at det her sker med dig, Martin, er, at Gud vil, at du skal vide, at der findes en plan og et mål med dit liv“. Han blev lidt mere ædru, rakte sin hånd ud og sagde: „OK, giv mig lidt af den her energi!“
Vi lagde vores hænder på ham, og Helligånden kom over ham, og han blev helt ædru og gav sit liv til Jesus.
– Vi vidste allerede i forvejen, at vi skulle nå nogen den aften, der var på samme niveau som Billy Graham – med det samme niveau af kaldelse, siger Doug.
– Og at han var en ung mand.
I fremtiden regner Streams med at træne mange kristne til drømme-evangelisation, så der efterhånden bliver drømmeteams over hele verden.
– Gud har vist mig, at der i fremtiden vil blive 1000 mennesker frelst hver dag pga. tydning af deres drømme, siger John Paul Jackson, der er ansvarlig for uddannelsen i drømmetydning.

En tredjedel af Bibelen er om drømme og syner

I over 20 år har John Paul Jackson studeret drømmetydning. Han indså, at hvis man anvender sekulære tolkningsmetoder (af Jung eller Freud) på drømme i Bibelen, kommer man ikke frem til de samme svar, som Bibelen giver. Da mere end en tredjedel af Bibelen har med drømme og syner at gøre, har John Paul udviklet kurser, der oplærer deltagerne i den metaforiske forståelse af drømme, syn, lignelser og andre symboler, der findes i Bibelen.
De, der har gennemgået de første kurser, kan få lov til at deltage i Streams drømmeteam, men det kræver et ekstra kursus for at være med i et drømmeteam, der arbejder med evangelisation.
Streams Ministries tilbyder drømmetydning og profetisk evangelisering i caféer, hos boghandlere, ved stadions og på skoler. Streams Ministries ser drømmetydning som en måde at udvikle relationer til mennesker på og hjælpe dem til en nærmere forståelse af Guds aldrig svigtende kærlighed.
Streams Ministries International tilbyder flere kurser om bibelsk drømmetydning, også i Europa.

Af Viveka Pontén og Doug Addison