eLi Gratitude


eLi er nok kendt af mange, han har efterhånden været i vores andedam en del gange, nærmere bestemt 5, hans sidste besøg var i lørdags.
Gratitude er eLi’s 5. cd og den 4. studie-cd fra ham. Hvad der er specielt omkring denne cd er, at han har brudt med sit pladeselskab og selv udgiver denne skive. Jeg ved ikke, om han har været bundet i kunstnerisk begrænsning hos sit pladeselskab. Skiftet har medført, at produktionen ikke er så ”pompøs”, men meget ærlig. Dette kan man vist roligt sige er et plus, hans folk/rock stil kommer godt til sin ret i hans nye skridt på egne ben.
Det er ikke en cd, som man kan nøjes med at have kørende i baggrunden, mens man laver trivielle ting som at have gæster eller vaske op. eLi har en fantastisk stemme og skriver nogle eftertænksomme tekster, som fortjener, at man sætter sig tilbage i sædet og stener/grunder lidt over dem, mens man nyder musikken.
Gratitude går ikke over i historien som en fantastisk cd, som forandrede vores måde at tænke musik på. Den markerer et skifte i eLi’s karriere og giver løfte om meget mere fra hans hånd.
Er du til folk/rock eller singer/songwriter stilen (som John Mayor), så tror jeg ikke, du vil blive skuffet over Gratitude.