Hvordan kan jeg høre Guds stemme?

Tv-manden Raymond Ho havde spidse albuer og stor succes.
Men da også hans andet ægteskab mislykkedes, bad han desperat til Gud – og begyndte at høre Guds stemme…Raymond Ho var en af de dygtigste i tv-branchen. Han var omtalt i Chicago Tribune, New York Times og Washington Post, USA Today, Variety, Esquire, osv.
Han var bl.a. gæst på NBC’s „Today“-show.

Det er ikke umuligt at høre Guds stemme – men du må være seriøs, når du henvender dig til den højeste kraft i universet

Han kendte Clinton-parret allerede dengang, Bill var guvernør i Arkansas, og Hillary havde store planer med den unge direktør fra Hong Kong, som var chef for fem tv-stationer i PBS-kæden.
Det lykkedes den kun 32-årige Raymond at banke en håbløs station op og med forventning så han frem til at møde Bill Clinton.
Det blev dog en skuffelse, for den succesrige guvernør og senere præsident forsøgte at presse tv-direktøren til at ansætte en tidligere medarbejder fra sin valg-kampagne.
Det nægtede Raymond Ho, men efter at have mødt manden ansatte han ham og lærte dermed sin første lektion om sydstatspolitik.
Under Raymonds ledelse vandt stationen 30 hæderspriser, og han blev af mandebladet „Esquire“ udpeget som „Man at His Best“ som én af de unge mænd under 40, der var fremtiden. Politikerne tænkte på, om han skulle være den næste Bill Clinton.

Hallo, det er Hillary…

Raymond Ho var gulddrengen i amerikansk TV. Men at kende Gud overgår det hele, fastslår han

En dag kontaktede mrs. Hillary Clinton den unge Raymond. Han fortæller:
– Jeg vidste godt, at hun ikke var en almindelige kvinde. Hun var en kraftstation! Hvad i alverden ville hun mig?
Efter nogle rosende ord i starten sagde hun direkte:
– Raymond, du er et virkeligt plus for Arkansas. Folk elsker dig. Så forlad os ikke nu. Vi kan opnå en masse sammen under denne regering. Jeg kan hjælpe dig med dine problemer med myndighederne…
Det viste sig, at fru Clinton vidste, at andre tv-netwærk var interesseret i Ho.
– Er Ho så god, som han selv siger, havde lederen af Maryland Public Televsion spurgt Hillary. Hun svarede:
– Ja, og mere til!

Ego’et havde succes

På den måde fik Ho jobbet som tv-direktør i Maryland.
Her gjorde han det igen. Opfandt idéen med at lave Global-TV, som kunne sælges til stationer overalt i verden, og blev igen fremhævet som en fremragende leder.
Allerede den første måned vandt stationen en Emmy foran alle de store selskaber.
– Og selv om programmet var lavet, før jeg ankom, holdt det mig ikke tilbage fra at tage al æren, indrømmer Ho, der ikke lægger skjul på, at hans jagt på succes dybest set handlede om hans eget ego.
Han lavede nu selv programmer, og de blev også en succes. Han levede i luksus, havde det sædvanlige legetøj for rige mænd – Rolex, Mercedes, pool, udsigtvilla og båd. Mødte kendte folk, blev inviteret til reception i Det Hvide Hus, tog til Cannes, osv.

Hvad mangler du?

Men der var et eller andet, der manglede, tænkte han. Han fik øje på nogle flotte piger og tænkte: Jamen Raymond, du mangler kærlighed.
Han blev skilt fra sin kone – uden at nogen af dem fældede tårer. Så giftede han sig med en flot pige fra Columbia. Han skrev og indsang endda sange til hende, men snart begyndte hverdagens problemer – og hun blev hans værste fjende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nu begyndte nedturen

I tv-selskabet blev der indsat en ny formand, som på alle måder forsøgte at komme direktøren til livs. Og der opstod alverdens andre problemer.
Midt i krisen lå den tidligere så magtfulde chef på gulvet og råbte på Guds hjælp med jobbet og den kvinde, der var ved at gå fra ham. Og præcis kl. 3 om natten fredag den 17. april 1992 hørte han Gud svare.
– Pludselig, ud af intet, begyndte en stille, svag stemme at tale. Jeg var overvældet. Jeg vidste, at det ikke var mine egne tanker, men en stemme udefra, fortæller han.
– Elsk din kone Tere uden betingelser, ligesom jeg har elsket dig. Jeg har vist dig barmhjertighed; givet dig nåde; jeg har tilgivet dig dine synder, så du kan gøre det samme ved dine brødre og søstre. Begynd med din kone Tere, jeg har sendt hende for at rense dig. Gennem hende vil du lære kærlighed og tilgivelse. Hvis du elsker og tilgiver, vil du have fred. Og når som helst du falder, så er jeg ved din side for at hjælpe dig op.
På et øjeblik havde stemmen sat alt på plads, og en fred kom over den plagede mand.
Næste morgen bad han sin kone om tilgivelse, og nu begyndte et nyt liv, hvor han ændrede sin adfærd.
Nu indså Raymond, at hans eget ego havde snydt ham, som han udtrykker det. Han var blevet lokket til at tro, at han selv kunne styre sit liv og skabe sin fremtid. At der ikke var anden virkelighed end den, han selv bestemte.
Nu indså han, at hans åndelige liv var næsten udslettet.
Han engagerede sig i kristent hjælpearbejde blandt fattige og katastrofehjælp. Han blev også vicepræsident for den kristne tv-kanal CCN.
Der skete mange store ændringer i Raymonds liv, efter han første gang hørte fra Gud, for i de kommende 10 år forstsatte han med at lytte til Guds stemme, og jævnligt fik han vejledning. Som regel som en klar indre stemme, der ledte ham til at gøre det rigtige, selv om det var svært.
F.eks. blev han ledt til selv at give til en indsamling, som hans hjælpeorganisations reklamebureau ikke mente, der var penge i at samle ind til.
Men Guds stemme ledte Raymond til selv at give 1000 dollars. Pludselig væltede det ind med penge og masser af nødlidende fik hjælp
Selv om hans nye liv karrieremæssigt betød, at han nu tænkte mere på andres behov end sine egne, kalder han det „den allerstørste velsignelse“ at lytte til Gud – og kende Gud.

Hemmelighederne

Er det at høre fra Gud så noget, der er forbeholdt nogle få? Nej, mener Raymond. I bogen „Hearing God – the Ultimate Blessing“ (Destiny Image Publ.) forsøger han at give sine erfaringer videre, så andre kan opleve det samme.
Han sammenfatter sine råd i 7 hemmeligheder til den, der gerne vil høre Gud:

1. Tro på, at der er en Gud, tænd for modtageren og begynd at lytte.
Gud forsøger hele tiden at kommunikere til os. Problemet er, at vi ikke indstiller vore modtagere på at lytte. Vi hører ikke efter.
– At bede er vor kommunikation med Gud. At meditere er at lytte til Gud. Åbenbaring er, når Gud kommunikerer med os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:2. Søg efter Gud, når du er længst nede, for han venter på dig. Giv efter og lad Gud være Gud.
Raymond nævner, at da han var mest selvoptaget, havde han slet ikke øjne for Gud. På toppen var der kun plads til ham selv. Vor tids religion er kun at tænke på os selv og gøre, hvad der passer os.

3. Undertryk dit ego og plej din ånd.
Vort ego, vore kropslige og psykiske behov, hindrer os i at kommunikere med Gud. Men hvert menneske er skabt med en ånd, der kan kommunikere med Gud.

4. Bliv introduceret af én i de højere cirkler.
Raymond sammenligner med business-verdenen, hvor det gælder om at kende nogen. Overfor Gud gælder det om at kende Jesus og hans undervisning.

5. Vent tålmodigt og vis, at du er seriøs.
Som ægte asiat forstår Raymond ikke den ligegyldighed, mennesker kan udvise overfor det højeste væsen.
Hvis man skulle møde præsidenten eller direktøren for SONY, så ville man være velforberedt og koncentrere sig 100 pct. Hvad så med Gud?
Mens man venter på at møde præsidenten, bliver man ydmyg. Mens vi venter på at høre fra Gud, tømmer vi os for vort eget, så Gud kan fylde os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:6. Søg hellighed – og Han vil gøre dig hel.
Når Gud minder os om ting i vores liv, som er forkerte, må vi bare sige JA og ændre dem. Selv om det ikke lykkes straks, må vi blive ved. For gennem forandrede liv bliver vi hele mennesker.

7. Adlyd, og du vil opleve mirakelkraften, når sandheden er i funktion. Nægt at adlyde, og du vil gå glip af din største velsignelse.
Raymond bruger sit liv til at vise, hvordan det virker i praksis. Han advarer også imod tvivl, ligegyldighed og stolthed, som forhindrer os i at høre fra Gud. Tvivlen er troens modsætning og den gift, der ødelægger alle relationer.
På et tidspunkt spørger Raymond: Gud, hvordan kan jeg vide, at det er dig, der taler? Gud svarer: Når du er holdt op med at tvivle, så kom tilbage.