Kirke på turné med rap og SMS

Ungdomskirken Brorsons fra Nørrebro i København har netop taget hul på en miniturné rundt om i landet med en såkaldt Freestylegudstjeneste for teenagere og især konfirmander.Gudstjenesterne tager udgangspunkt i teenagernes stil og sprog med masser af aktiviteter og bippende mobiltelefoner.
– De unge kan selv sammensætte deres gudstjeneste efter interesse, tale sammen med kammerater om, hvad der sker omkring dem og få tid til at bede en bøn, fortæller ungdomspræst Per Ramsdal fra Brorsons Kirke.
De unge kan blandt andet vælge at SMS’e en bøn, tænde lys, læse tegneserier om Jesus, lave kunst, tale med en præst, spille på spillemaskine, danse til musikken eller følge med i de film og billeder, der vises rundt om i kirken.
Temaet for gudstjenesten er „Det gode vs. det onde,“ og der medvirker to kendte rappere i arrangementet. De unge kan under gudstjenesten SMS’e til de to rappere, som vil freestylerappe over temaet ud fra de unges stikord.
I denne uge besøger tour-bussen Solrød Strandkirke, Nyvanskirken i Kalundborg, Bistrup Kirke i Hjørring og Gelsted Kirke.
– ole