Kristent tv hitter i Iran

To tidligere muslimer, som nu er præster i USA, er begyndt at sende tv via satellit til det farsitalende område i Mellemøsten, som omfatter Iran og dele af Afghanistan og Tadsjikistan.
Formålet er at præsentere Jesus og den kristne tro i et område, hvor det ellers er forbudt at forkynde den kristne tro.
Indtil nu har deres arbejde resulteret i, at tusinder af iranere har konverteret til den kristne tro, og mange af dem er så ivrige i deres nyfundne tro, at de sætter livet på spil for at fortælle andre om Jesus i den islamiske republik.
– Islam har haft et greb om Iran i mere end 1500 år, siger Reza Safa, præst i „Fishermens’s House Church“ i Tulsa, Okklohoma. Han har grundlagt tv-stationen Nejat, som har sendt til det mellemøstlige område siden maj 2003. Nejat er farsi og betyder frelse, frihed eller frigørelse.
– Iranere har set islams sande natur, og de er desperate for at se forandringer og for at få sandheden, siger Safa til det amerikanske magasin „Charisma“.
– Men dette er også tiden, hvor Gud arbejder i Iran. Der er en åbenhed og imødekommenhed over for Jesus, som jeg aldrig før har set. Mange har drømme, som handler om ham, og de oplever en voldsom åndelig hunger og tørst – derfor ser vi dem uden betænkning acceptere Jesus som Guds søn og konvertere til kristentroen, hvilket tidligere ville have været uhørt i Iran.
Han bakkes op i sine iagttagelser af præst Hormoz Shariat, som har sendt på tv-stationen Iranian Christian TV siden 2002:
– Indbyggertallet i Iran er på 70 mio., og 70 pct. af befolkningen er under 30 år. Mange af de unge, som for nylig er blevet kristne, får omvendt både deres familie og venner til kristentroen.
– Men de er stadig nødt til at skjule, at de ser kristent tv, for de risikerer både fængsel og at blive smidt ud fra både job og lejlighed – ja, endda at blive slået ihjel, hvis de bliver opdagede, oplyser han.
– jeli