Lampshade underskriver international pladekontrakt

Kristent band parat til at indtage Europa efter kontrakt med stort tysk pladeselskabDen dansk-svenske gruppe Lampshade har netop skrevet under på en pladekontrakt med det store tyske pladeselskab Glitterhouse Records.
Det betyder, at det kristne bands debutalbum „Because Trees Can Fly“ udkommer i hele Europa til november.
Lampshade udgav sidste år „Because Trees Can Fly“ på eget selskab, og albummet blev modtaget med gode anmeldelser i både danske, svenske og tyske medier. Det endte endda med, at singlen og titelsangen toppede Det Elektriske Barometer på P3 og blev spillet i bl.a. engelsk, fransk, norsk og hollandsk radio.

Faldt for musiken

Bandet spillede ved en lang række klubkoncerter og festivaler i Nordeuropa, bl.a. den Glitterhouse-arrangerede OBS Festival i Tyskland sidst i maj. Selskabet var faldet for Lampshades musik og ville tjekke bandet ud. Udsigterne til en kontrakt var dog små, da selskabet havde aftalt stop for nye signing’er. Men efter at have oplevet lampshade live kom tilbuddet uden tøven.
Pladeselskabet kommer fremover til at udgive Lampshades cd’er i hele Europa, mens bandet selv tager sig af det danske marked.

Blåstempling

Lampshade er allerede et erfarent band, som har givet koncerter på bl.a. Skanderborg Festival og Midtfyns Festival. Alligevel får den nye pladekontrakt stor betydning for bandets fremtid.
– Kontrakten er med til at blåstemple Lampshade over hele Europa og giver os først og fremmest gode turnémuligheder rundt om i Europa. Desuden giver det os udsigter til at tjene lidt penge på det, vi arbejder med, siger bandets bassist Johannes Dybkjær.
Den nye kontrakt gør ikke Lampshade-medlemmerne til levebrødsmusikere, men det er et skridt i den rigtige retning.
– Og målsætningen er helt klart at kunne leve af det med tiden, siger Johannes Dybkjær.
Med pladekontrakten følger naturligvis nogle krav til kommende udgivelser o.s.v. Alligevel føler Lampshade sig ikke lagt i lænker.
– Vi kan bedst lide selv at bestemme, så vi kan komme ud med vores musik og budskab uden andres indblanding. Og det har vi fået opfyldt med kontrakten.