Dansk baptistlogo på plads i Polen

Det brudte kors på blå baggrund er kendt som de danske baptisters logo. Men nu har også en polsk baptistkirke taget korset til sig, skriver bladet Baptist.

De danske baptisters logo pryder nu væggen i en baptistkirke i den polske by Glogow

I Baptistkirken i Hjørring er korset opført som en glasmosaik, og i forbindelse med et besøg hos en venskabsmenighed i Glogow i Polen overrakte den nordjyske menighed en plakat med det danske logo til de polske baptister.
Siden har plakaten hængt i Glogow, og det var her en lokal murermester fik øje på den. Han var egentlig bestilt til at bygge en ny trappe foran kirken, men undervejs i arbejdet talte Gud til ham gennem de mange fra menigheden, som han mødte. Bedst som han var færdig med trappen, fortalte han foran menigheden, at han var blevet afklaret i sit personlige forhold til Gud, og kort tid efter tilbød han kirkens præst, at han gerne ville pryde kirken med et stor kors som tak for den modtagelse, han havde fået. Og korset skulle såmænd være en kopi af den plakat, som Hjørring-menigheden havde skænket.
Kirken tog imod tilbuddet og efter en uges hårdt arbejde, kunne værket præsenteres ved påskegudstjenesten, en gudstjeneste som havde besøg af otte intetanende medlemmer fra Baptistkirken i Hjørring.
– Jeg må indrømme, at jeg fik tårer i øjenkrogene, og vores barnebarn, som var med udbrød spontant: „Farmor, se, det er vores kors,“ skriver Carl Peter Bylund om oplevelsen.
– ole