Gud taler ikke kun med Vassula

Gud ønsker at kommunikere med alle mennesker – men trænger sig ikke påI søndags samlede den græsk-ortodokse profet Vassula Rydén fuldt hus i Københavns Kristne Kultur Center.

Det er som bekendt Pinsevækkelsens nye højborg, og man må virkelig glæde sig over den åndelige forståelse der i dag findes mellem kristne på trods af kirkeskel. Det er ikke en kirkepolitisk enhed, men et fællesskab mellem troende, som erkender, at Gud kan åbenbare sig for hvem Han vil – og hvordan Han vil.
Når det gælder Vassula, så var det svært at finde noget i det hun sagde, som ikke var klassisk kristendom. Og selv om der er udtryk og forståelser i de budskaber, hun mener at have fået fra Gud, som kan virke lidt for katolske for os protestanter, så er det altsammen noget, der peger hen på Jesus Kristus som vejen til Gud – som vor frelser.
Nu og da kan du høre en tale eller et foredrag, som er så „rigtigt“ efter den teologi, du går ind for. Men det er ikke sikkert, det opbygger dig. Frugten af det kan i stedet være, at du hovmoder dig over, at du har den rette lære. At du tror, du har alt – så du ikke søger Gud mere.
Selv er jeg ved at læse budskaberne blevet forundret over, hvor stærkt Jesus længes efter fællesskab med os alle. At han er levende tror vi – men at han også har følelser for os her og nu, og et bankende hjerte, det er blevet mere virkeligt for mig. Det ikke er Gud, der „sover“ eller ikke vil svare os, men os, der ikke giver os tid til at lytte. Os, der ikke søger Gud af HELE vort hjerte. For Gud vil lade sig finde og vil svare den, der kommer til Ham.
Er det ikke vidunderligt? Så lad os da bruge noget energi og udholdenhed på at finde det vigtigste i livet. Lad os faste og give afkald. Ydmyge os. Søge Gud af hele hjertet. For Gud vil – hvis vi vil.