Kirke rækker ud til nydanskere
Kolding Pinsekirke fejrede 10 års jubilæum med målsætning om at nå nydanskerneKOLDING – Midt i et industrikvarter omgivet af tre af Koldings største almennyttige boligbyggerier ligger Kolding Kirke Center (KKC), Pinsekirkens nye lokaler, der skal være andet og meget mere end en kirke.
– Vi har et stort åbent hjerte, men ikke helt så mange ressourcer, siger Flemming Petterson, der er præst i pinsekirken Kolding Kirke Center.
For 10 år siden flyttede han og hustruen Grete fra Næstved til Kolding for at grundlægge Pinsekirken, som siden er vokset fra stort set kun de to til nu cirka 50 medlemmer.
Fredag kunne kirken fejre 10 års jubilæum og samtidig byde indenfor i de erhvervslokaler kirken overtog i 2001 og nu næsten er færdige med at sætte i stand.
– Vi holdt til i midtbyen, men ville gerne flytte ud i et område, hvor der bor flere mennesker. Og så fandt vi ud af, at behovet for en kirke var størst i den nordvestlige del af byen, fortæller han.
Dermed blev KKC placeret midt imellem tre af de mest berygtede og socielt belastede boligområder i byen. Et område, hvor op mod halvdelen er flygtninge og indvandrere fra en lang række lande.
– Vi vil gerne, at kirken skal være et værested for børn, unge, ældre, alle. Et sted, hvor man møder omsorg og kærlighed, forklarer Flemming Petterson.
Derfor har menigheden store planer om at indrette kirkecentret, så det kan benyttes til en lang række formål, for eksempel foredrag, koncerter, alkoholfrit diskotek og naturligvis menighedens gudstjenester.
– Det kan sagtens være, at vores vante kirkegængere får et lige så stort kulturchok som de, der kommer i kirke for første gang, smiler han.
Fredag tog menigheden hul på de nye udfordringer ved at lade to medlemmer fra Kolding Byråd diskutere temaet Kolding som en multikulturel by.
Diskussion blev det ikke meget af, men begge politikerne var enige om, at det er en flot gestus af KKC at placere sig i et område af byen, som allerede er særdeles multikulturelt, og hvor mange andre ikke gider at være.