Delegerede anbefaler at droppe „Smittende tro“

Når der i Luthersk Missionsforening (LM) fremover skal undervises i evangelisation, bliver det uden „Smittende tro“-konceptet.I hvert fald hvis det står til foreningens delegerede, som fornylig frarådede LM-kredsene at benytte materialet.
„Smittende tro“ er titlen på en bog af pastor Bill Hybells fra Willow Creek-menigheden i Chicago. Paradoksalt nok er den danske oversættelse udgivet på LM’s eget forlag LogosMedia.
Delegeretmødet fastholder, at det var korrekt af forlaget at udgive bogen, og at også LM’ere kan have stor gavn af de metoder, som materialet skitserer, selv om materialet ikke er blevet til i en luthersk sammenhæng. Når LM fremover ikke ønsker at benytte materialet, skyldes det, at dabatten om materialet har delt LM-vennerne i to lejre, hedder det i udtalelsen.
En arbejdsgruppe har i længere tid arbejdet på en rapport om „Smittende Tro“, men er endnu ikke færdig.
– ole