Signe Walsøe Midt i tiden


Så kom endnu en perlerække af nyere sange fra Signe Walsøes mund. Signe synger dansk hele vejen igennem. Og hun gør det ægte og ærligt med sange, primært for kristne, der fortolker temaer i kristenlivet som lunkenhed – fornyelse, ondskab, tidsånden, ensomhed, trøst, fra vugge til grav. Men hele vejen igennem er tråden det, Jesus har gjort. Ja, Signe Walsøe møder os ”midt i tiden” med sin varme karakteristiske stemme.
Asbjørn Hansen står bag de fleste tekster, hvor også Johannes Møllehave og Hans Anker Jørgensen lægger ord til.
Signe Walsøe har nogle knalddygtige musikere og sangere til at bakke op i baggrunden, men det er også nødvendigt, fordi nogle af melodierne er noget svære for menigmand at hoppe med på. Når Signe stille fraserer nynnende over musikken, ønsker man bare, at hun bliver ved. Men når melodierne i forvejen er vanskelige, gøres det endnu vanskeligere af, at forsangeren improviserer så meget midt i sangene, at det kan være svært at fange dem.
Men så er det godt, at pladen er så god, at vi kan holde til at høre den mange gange og efterhånden får lært melodierne, så vi kan synge med – for det er teksterne værd.
Du får melodiøs pop og salme-lovsang, og hun kaster sig også frimodigt ud i et gospelnummer med sin bløde stemme, og til sidst kan Signe Walsøe ikke skjule sin Israel-begejstring: hun slutter en dejlig plade af med den aronitiske velsignelse på hebræisk.