Slut med grimt sprog på skoler

ÅRHUS – Danske børn og unges sprogbrug er de senere år blevet grovere og grovere. Pædagogerne har længe udtrykt bekymring over udviklingen, og nu tager folkeskolerne i Århus-området skrappe metoder i brug for at komme de grimme ord til livs.Det er udtryk som „jeg smadrer dig“ og „klamme luder,“ der fremover vil være uacceptable på de århusianske skoler, skriver gratisavisen Urban.
På Skjoldhøjskolen i Tilst har man i en periode kørt en nul-tolerance overfor sådanne udtryk, hvis de bliver brugt i en truende eller krænkende sammenhæng. Skolen sender simpelthen eleven hjem i op til syv dage. Og først efter et møde mellem skole, forældre, lærere og andre involverede får eleven igen lov til at komme i skole.
Den linje har en række skoler i området tænkt sig at adoptere. Blandt andet Jellebakkeskolen, som efter planen skyder konceptet i gang i foråret.
– Skolen er nødt til at tage opdragelse alvorligt. Vi må sige fra over for uacceptabel adfærd, og her spiller sproget en vigtig rolle. Nul tolerance signalerer, at handlinger har konsekvenser, siger skoleleder Torben Antonsen til Urban.
– ole