Lad os holde os til sagen

“Det er min inderlige længsel og mit håb, at jeg ikke skal blive til skamme i noget, men at Kristus nu som altid må blive forherliget i fuld offentlighed ved det, der sker med mit legeme, hvad enten jeg skal leve eller dø.” (Fil. 1,20)

Oswald Chambers:
Engelsk forfatter og
bibelskolelærer (1874-1917)

Mit absolut bedste for hans højeste mål. “Det er min inderlige længsel og mit håb, at jeg ikke skal blive til skamme.” Vi vil alle komme til at føle os gjort til skamme, hvis vi ikke adlyder Jesus på det punkt, hvor han har bedt os om det. Paulus siger med andre ord: “Det er min faste beslutning at gøre mit absolut bedste for at nå hans højeste mål.” At nå dertil er et spørgsmål om vilje, ikke om at overveje for og imod, men om at overgive vores vilje, ubetinget og uigenkaldeligt på det punkt. Det er overdreven hensyntagen til os selv, der holder os fra den beslutning, selvom vi vil hævde, at det er hensynet til andre. Når vi overvejer, hvad det vil koste andre, hvis vi adlyder Jesu kald, siger vi jo til Gud, at han ikke ved, hvad vores lydighed vil medføre. Hold dig til sagen! Han ved besked! Udeluk alle andre hensyn og stil dig til rådighed for Gud med dette ene formål, at du vil gøre “alt for ham”. Beslut dig til at være helt og holdent for ham og for ham alene.
Min uforfærdethed for hans hellighed. „…hvad enten jeg skal leve eller dø.” Paulus er besluttet på, at intet skal afskrække ham fra at gøre nøjagtigt det, som Gud vil. Gud arbejder frem mod en krise i vores liv, fordi vi ikke er villige til at adlyde hans milde opfordring. Når han beder os om at gøre vores yderste for ham, begynder vi at komme med indvendinger. Derefter skaber han en så voldsom krise, at vi bliver nødt til at bestemme os – for eller imod. Da er vi kommet til den afgørende skillevej.
Hvis du befinder dig i sådan en krise, lige meget på hvilket område, så overgiv din vilje til ham, ubetinget og uigenkaldeligt.


Selv om Oswald Chambers kun har skrevet én bog selv, bærer over 30 titler hans navn. Bøgerne blev til ved, at hustruen, Biddy, skrev notater fra hans bibeltimer. Efter Chambers død blev det hustruens og datterens livsopgave at videregive hans ord til hele verden. Bogen Alt For Ham er den mest læste andagtsbog i den engelsksprogede verden.