Ulandsbistanden skal op på én pct.

Vi har netop været vidne til den værste naturkatastrofe i mange, mange år. Det var i denne forbindelse glædeligt at se danskernes villighed til at hjælpe – det nytter noget når vi rykker sammen og tager vores del af byrden.
Ikke for at forklejne katastrofen, men rent faktisk sker der en tilsvarende katastrofe – hver dag. Ikke p.g.a. af enorme vandmasser, der ukontrolleret skyller ind over mennesker, men i form af mindre naturkatastrofer, hungersnød, uskyldige ofre i.f.m. borgerkrige, AIDS, malaria o.s.v.
Set i dette lys er det aldeles uanstændigt, at den borgerlige side af Folketinget ønsker en begrænsning af ulandsbistanden. Vi skal naturligvis effektivisere og sikre, at pengene når de rigtige steder hen og bliver brugt til det, de er givet til.
Men vi bør hurtigst muligt komme tilbage på sporet og sikre, at vi giver mindst én procent af bruttonationalproduktet. Vi er et af verdens rigeste lande og har som sådan en forpligtelse til at hjælpe, hvor vi kan – nogle bliver født i et uland, andre i et iland – mulighederne er ikke de samme.
Kristendemokraterne vil arbejde for, at vi hurtigst muligt kan give 1% af bruttonationalproduktet til vores venner i ulandene.

Peder Tind,
Folketingskandidat For KD i Fredericia-kredsen
Ydunsvej 49
Fredericia