Apostolerne svinger leen

I uge 27 afholder Apostolsk kirke årets Sommerstævne i Kongreshallen i Kolding under mottoet „Høsttid: Ære til Gud – nyt liv i menigheden“.

Fra åbningsmødet på sidste års Sommerstævne

Fokus på dette års stævne i Kolding bliver på, hvordan den åndelige søgen i Danmark udfordrer os som kristne i vores dagligdag – og hvorfor er der ikke flere af de åndeligt søgende, der finder hen i kirken?

Professor er hovedtaler

Til at udfordre tilhørernes egen spiritualitet, tænkemåde og prioriteringer har Sommer-stævnet inviteret gæstetalere fra tre forskellige verdensdele:
Hovedtaler er Pablo Deiros fra Argentina. Pablo Deiros er pastor for en meget stor karismatisk menighed i Buenos Aires. Han har i mange år været en af de ledende skikkelser i den argentinske vækkelse. Ud over at være pastor er han tilknyttet det velkendte Fuller Theological Seminary i Pasadena som professor og underviser og har skrevet 20 bøger.
Fra England kommer Bruce Monk, som samtidig er landsleder for Apostolsk Kirke i New Zealand. Bruce Monk har en meget stærk profetisk tjeneste, ligesom han har en bemærkelsesværdig gave til at træne og udruste ledere. Han forlod for nogle få år siden en stor kirke i Auckland i New Zealand for at etablere en ny kirke i London.
Fra Nigeria kommer Daniel Ekechkwa, som blev verdenskendt, da han efter at have været død blev vakt til live igen ved bøn. Han kommer torsdag aften og fortæller om sit nye syn på livet både før og efter døden.
Ud over de udenlandske talere kan man høre blandt andre Jørgen Mortensen, Lars Bo Olesen, Johannes Hansen og Bent Bjerring-Nielsen.

Noget for alle aldre

Sommerstævnet har skræddersyet tilbud til alle aldre. For de mindste er der arrangeret pasning, så forældrene har mulighed for at deltage i møderne. For de lidt større børn er der spændende aktiviteter i tre aldersniveauer. Og endelig er der for teenagere den efterhånden legendariske landslejr.
De unge har mulighed for at klumpe sig sammen i Young Street – et helt nyt og lækkert koncept for de 18 – 30-årige. Der vil blive lagt stor vægt på fællesskab – blandt andet ved den daglige brunch og ved sport, på åndelige udfordringer – ved en række vedkommende debatseminarer samt enkelte særlige aften-events med masser af lovsang og tilbedelse og musikalske oplevelser, stand-up og meget andet.
Endvidere er der på Sommerstævnet under navnet „Streams“ et væld af seminarer med meget forskellige emner. Mission, gospel, kirkehistorie og Israel/Palæstina er blot nogle af dem.
Sidste år var der omkring 1000 deltagere på Apostolsk Kirkes Sommerstævne. Man forventer et lignende antal i år.
– jeli