Det koster et helt liv

At gøre en forskel er ikke bare et slogan eller et event, men en livslang opgave. Hudson Taylor drog til Kina for at forkynde evangeliet. Karl Marx formulerede Det Kommunistiske Manifest, og det påvirker stadig verden. Martin Luther brugte sit liv på at studere Bibelen og tale om Guds nåde og frihed. Det førte til Reformationen. Moder Teresa arbejdede i Indien i årevis. Billy Graham begyndte som ung at prædike og er fortsat med det hele livet. I dag er tusinder blevet frelst.
De folk, der har gjort en væsentlig forskel, har brugt hele livet på det. Tænk på revolutionære, malere, missionærer, statsledere og så videre. De bruger og brugte deres liv til at gøre en forskel på godt og ondt. De håbede måske på at kunne gøre en forskel, men de kunne ikke altid se det, for de fortsatte blot deres hverdagsliv. De blev ved med at gøre det, de gjorde; hver dag.

Everyday

Vi kan gøre en forskel de steder, hvor vi er. Men hvis vi vil gøre noget, der varer ved, kræver det forpligtelse. Og det er vi tit bange for, for så skal man jo også gøre det, når man ikke har lyst.
De folk, der har gjort en væsentlig forskel, har brugt hele livet på det. Det sagde min onkel til mig, da jeg engang kørte med ham. Jeg har ikke glemt det, for det sætter virkelig en standard. Det er ikke sådan, at jeg overhovedet lever op til den selv, men jeg vil gerne investere mit liv i noget, der varer ved.
De, der gjorde en forskel, gjorde blot det, de troede var rigtigt. Tør vi blive ved med at gøre det, vi skal gøre? Hver dag? Det er ikke altid de store oplevelser og kriser, der viser vores rigtige karakter, men det er vores hverdagsliv. Det er nemlig dér, det er sværest at være udholdende. Men det er derigennem vi gør en virkelig væsentlig vedvarende forskel.

Events

I mange kirker synger vi om at gøre en forskel. Vi taler om det. I hvert fald af og til. Vi taler om virkelig at gøre noget. Vi laver et event. Det kan være, vi får gjort det en enkelt gang, men vi bruger ikke vores liv på det.
De folk, der har gjort en væsentlig forskel, har brugt hele livet på det. Vi laver forskellige engangsting, men måske bliver vores ’forskel’ også en engangsting. Hvis vi vil se et samfund, et land og en historie blive forandret, kræver det mere. Det kræver vores liv. Hver dag.