Kvinder og finmotorik

Skal vi nu have endnu en mandschauvinistisk kommentar til kvindelig bilkørsel, feminin brug af hammer og sav og østrogens indvirkning på balance- og koordinationsevne?
For at sige det kort: Ja, det skal vi.
Det er selvfølgelig upopulært at hævde det, men der er altså nogle ting, som mænd er bedre til end kvinder (og vice versa selvfølgelig, men det har vi mænd jo aldrig været blege for at indrømme – amning kan nævnes som et eksempel på et felt, hvor kvinder er overlegne. At snakke uafbrudt i halve timer med voldsomme skift i emner og med et væld af spørgsmål, der egentlig ikke skal besvares, er et andet eksempel på områder med feminin overlegenhed).
Men hvad er det så, mænd er bedre til? Det første sekund jeg tænker mig om, dukker der fire ting op: At kaste, at gribe, at parallelparkere og at spille Oddset.
Det er naturligvis ikke alt. Når jeg dagligt pendler på motorvejen, ved jeg med usvigelig sikkerhed, om der er en kvindelig bilist i farvandet. Når en bil for eksempel kører ned ad en tilkørselsrampe og skal flette ind enten før eller efter en lastbil, som kører i motorvejens højre spor, og den tilkommende bilist timer hastigheden, så vedkommende vil ramme lige ind i lastbilen, hvis ikke det var, fordi den opmærksomme lastbilchauffør for at undgå at kvase den tilkommende bililst mod autoværnet trækker brat ud i det venstre spor, hvor jeg kommer kørende, hvilket tvinger mig til at trampe bremsepedalen helt ned i gruset under motorvejsasfalten – så er det helt sikkert, at der sidder en kvinde bag rattet i den nyankomne bil.
Eller hvis en personbil trækker brat ud foran mig for med 83 km/t at overhale en lastbil, som kører 80 km/t – så er det som regel også en person med to X-kromosomer, der sidder bag rattet.
Her til morgen fik jeg så opbakning fra min treårige søn. Han sad og beundrede min evne til at spise cornflakes med mælk og sukker uden at spilde. Noget, han ikke er i stand til.
– Hvordan kan det være, at du ikke spilder, far?
– Jamen, det er, fordi jeg har øvet mig i mange år, så jeg er blevet god til at spise.
– Hmm. Men hvorfor spilder mor så?
Og så var det, at jeg var nødt til at fortælle ham lidt om kvinder og finmotorik.