700 tog forskud på påsken

Hundredvis af studerende blev tanket op til påsken på Rosborg Gymnasium i VejleVEJLE – Væk med skolebøgerne og frem med Bibelen. Kristeligt Forbund for Studerendes (KFS) påskelejre er for hundredvis af unge studerende et kærkomment afbræk i en hård hverdag.

De laaaange madkøer er efterhånden blevet et kendetegn på KFS’ påskelejre, og årets udgave var ingen undtagelse

Det er nemlig langt fra altid en dans på roser at være kristen på gymnasier, handelsskoler og videregående uddannelser. Ofte er det ikke bare studiekammeraterne, der har svært ved at acceptere, at de kristne ikke drikker igennem til festerne. Ofte må kristne studerende også finde sig i at have lærerne på nakken, hvis de drister sig til at stille spørgsmål ved for eksempel Darwins udviklingsteori.
– På påskelejr løber man ikke ind i de konflikter. Her kan vi tværtimod hjælpe hinanden med at besvare de nærgående spøgsmål, så vi er bedre rustet til at tage de nødvendige diskussioner, når vi kommer tilbage, siger David Søndergaard, der går i 3.g. i Århus.

Forberedelse til påsken

Foruden masser af solid bibel-undervisning bød Påskelejr igen i år på en lang række spændende seminarer, blandt andet med hjælp til, hvordan man klarer de svære spørgsmål i biologi-, religion-, og dansktimerne.
For Anja Fomsgaard Larsen og Anja Rasmussen har det dog ikke været svært at komme fra en tryg kristen efterskole til livet som gymnasieelev.
– Vi er hele tiden blevet accepteret, som vi er, og vores klassekammerater er meget interesserede i, hvorfor vi tror og mener, som vi gør, siger Anja Rasmussen.
De to piger går i samme 2.g.-klasse på Bornholmsgymnasium i Rønne, og sammen med 20-25 andre bornholmere har de taget den lange tur til Vejle.
– Det har været en lang og dyr tur, men det var alle pengene værd, siger pigerne.
Begge brugte lejren som en forberedelse til påsken.
– Påsken kan godt gå hen bare at blive en række fridage. Men på lejren bliver man igen og igen mindet om, hvad det egentlig handler om, og det tror jeg er sundt, siger Anja Fomsgaard Larsen.