Gå på vandet og bliv slugt af en hval

En engelsk forretningskvinde vil lave en bibelsk forlystelsespark. Hun mangler bare pengeneHar du altid haft lyst til at sejle en tur med Noah i arken, vælte Babelstårnet eller dele Det Røde Hav. Eller hvad med at nakke selveste Goliat med en laserstyret stenslynge?

I Holy Land Experience i USA kan man blandt andet besøge Golgatha og Jesu grav

Alt sammen kan måske blive til virkelighed, hvis det lykkes den engelske forretningskvinde Andrea Webster at indsamle de 144 millioner engelske pund, hun mangler for at realisere sit projekt.
Andrea Webster har nemlig sat sig for at lave Englands første bibelske forlystelsespark, den skal ligge i Yorkshire og efter planen slå portene op i år 2008.
Sådan lyder den vision, den 40-årige englænder allerede har arbejdet på i fire år og selv investeret næsten en million kroner i.
– Jeg tror, det er en vision fra Gud. Vi må prøve at nå de unge på forskellige måder, og det kom til mig i et syn, at en bibelsk forlystelsespark både kunne give folk en sjov dag, men også lære dem om Bibelen, forklarer hun.
Foruden de tidligere nævnte aktiviteter skal de besøgende prøve at blive udvist af Edens have, blive slugt af en hval og endda gå på vandet.
Og Andrea Webster har ikke tænkt sig at gå på kompromis med de bibelske beretninger. Med i planerne er blandt andet en tro kopi af Noahs ark, som skal bygges efter de mål, der er opgivet i Bibelen.

Mangler penge

Det store projekt står og falder dog med økonomien. Og initiativtageren har valgt at sætte sin lid til Gud og glade kristne givere.
Hun håber på, at en million kristne hver vil give 144 pund, cirka 1500 kr.
– Og har man ikke råd til det, kan man i hvert fald bede for projektet, siger hun.
Hvis parken bliver en realitet, bliver den Englands første. I USA har man allerede en park, eller rettere et levende bibelsk museum. Det hedder Holy Land Experience og ligger i Orlando, Florida.
Her kan man blandt andet følge efter Jesus på Via Dolorosa og se ham blive pisket og korsfæstet.
Atypisk for forlystelsesparker indeholder parken i USA desuden en kirke, hvor man kan søge stilhed til bøn og eftertanke efter en hel dag med bibelske aktiviteter.
Trænger man mere til legemlig føde, kan man passende sætte en Goliath Burger til livs i parkens burgerbar.
– ole