Utraditionelt samarbejde fortsætter

ÅRHUS – Menighedsfakultetet, Dansk Oase og Dialogcentret er tre kirkelige størrelser, som til tider har haft svært ved at forliges.Men en fælles temadag sidste år om karismatik og Alpha-kurser viste, at man trods forskelle sagtens kan lære noget af hinanden.
Derfor har de tre besluttet at gentage temadagen tirsdag den 29. marts. Denne gang med temaet „Erfaringsdimensionens plads i kirkens liv.“
Kristendommen er ikke en ren intellektuel foreteelse. Den er også erfaring og liv. Så langt er organisationerne enige, og på temadagen skal de så diskutere på tværs, hvordan denne nødvendige erfaringsdimension inddrages i kirkens hverdag. Og hvor meget den skal inddrages.

Tre oplæg

Først skal deltagerne dog lytte til tre oplæg, der har hver sin tilgang til emnet.
Først skal dr. theol. Ove Conrad Hansen, der tidligere var med i ledelsen af Norsk Oase, tale om erfaringsdimensionen i Det Ny Testamente, i urkirken og i kirkens liv i dag.
Underviser på Menighedsfakultetet, Leif Andersen, taler om „Den karismatiske dimensions udfordring til min teologi“, inden Dialogcentrets leder Jens Linderoth runder af med „Religiøs erfaring – en naturlig del af menneskelivet.“
Temadagen finder sted på Menighedsfakultetet i Århus.
– ole