Hjælp til at hjælpe andre

– Jeg møder mange mennesker, som oplever, at andre ikke tager kontakt, når livet åndeligt eller menneskeligt er svært. Og jeg møder mange mennesker, som selv er usikre på, hvad det lige er, man gør for at hjælpe.
Det siger psyko- og familieterapeut Connie Noer, der er kursusleder på et nyt årskursus i sjælesorg, som den diakonale forening Agape arrangerer.
Kurset henvender sig til enkeltpersoner, der ser det som deres opgave at hjælpe medmennesker i deres egen menighed eller blandt kristne i øvrigt.
Kurset strækker sig over 20 døgn, fordelt på syv samlinger over knap et år. Her vil deltagerne stifte bekendtskab med centrale problemstillinger som identitet, lidelse, seksualitet, sorg, krise og død. Desuden vil der være fokus på, hvad en sjælesørger er, kommunikation og samtaleteknik.
En bred vifte af kompetente undervisere står for kurset, der hver gang finder sted på missionshotellet Stella Maris ved Svendborg. Første samling er den 22.-26. august.
– ole