Jesse står på skateboard for Jesus

Jesse Fellers fra Kansas, USA, er forrygende på skateboard. Så forrygende og prof, at to kendte sponsorer støtter ham: Eternal Clothing og C1RKA Footwear.I denne og næste uge optræder Jesse med Impact World Tour i Haderslev og Horsens.
For to år siden var han i Esbjerg, Hjørring og Brønderslev. Han optræder i hele verden.
Men det er ikke så mange år siden, han var i fuld gang med at ødelægge sit liv med narko og alkohol. Ja, han var på vej ind i en nyreligiøs kult, som hans forældre med nød og næppe kidnappede ham fra.
I søndags fortalte han Udfordringen om sit liv:
– Mine forældre droppede kirken, da jeg var 11 år, fordi nogen havde behandlet dem forkert. De var skuffede og bitre. Og det ødelagde vores familie.
De blev meget liberale og lod mig gøre, hvad jeg ville. På den måde kom jeg længere og længere ud i alt mulig dårligt, fortæller Jesse.
At stå på skateboard var ikke velset i den lille by, han voksede op i, men netop fordi det var oprørsk, gjorde han det.
– Vi stod på skateboard bagved politistationen om aftenen, ler han. – Men problemet var, at jeg kom ud i narko og druk sammen med kammeraterne.
– Far begyndte at drikke igen, og han glorificerede sin hippie-tid, hvor han og mor havde levet et vildt liv. Derfor troede jeg, det var okay, at jeg også levede vildt. Jeg gjorde oprør imod alle autoriteter – også Gud – men jeg blev bare mere og mere ulykkelig.
Som 17-årig flyttede jeg til Colorado og gik på en massage-skole og mødte en kult.

Profet fik mor
til at vågne op

– Men min søster havde ikke mistet troen. Hun bad for os alle, og jeg tror, det reddede os.
En dag skulle min mor tage imod et barn hos en præst. Mor er jordemoder.
Dér var en kvinde, som var profet. Da hun så mor, kunne hun fortælle hende alt om hendes liv, og hvad der skulle ske. Hun sagde, at mor ville blive troende igen, og at far også ville komme tilbage senere.
Mor begyndte igen at læse i Bibelen og gå i kirke, og hun begyndte også at bede for mig, som de havde mistet.
– Jeg gik imens og søgte efter en mening med livet, da jeg stødte ind i nogle kutteklædte folk fra en kult, der hedder Assembles of Jahve. Jeg stillede dem spørgsmå,l og de svarede bl.a., at man skulle overholde sabbatten i stedet for søndagen, og man skulle kalde Gud for Jahve, Jesus for Josua osv. Der var en masse, man skulle gøre anderledes. Jeg forstod det ikke, men jeg var et nemt bytte, fordi jeg ikke havde en kirke at komme i.

Hørte englemusik

– Kulten stod og spillede guitar ved et stormagasin, og jeg lyttede, da der pludselig skete noget mærkeligt: Det var, som om en engel eller et tæppe kom imellem os. Deres musik forsvandt, og i stedet hørte jeg en vidunderlig englemusik, som berørte mig dybt. Jeg begyndte at græde, fordi jeg indså, at jeg slet ikke var okay.
Jeg sagde til Jesus: – Ja, jeg vil gerne følge dig, men jeg kan ikke… Så hørte jeg en stemme svare: „Men jeg vil.“ Det var så tydeligt, at jeg vendte mig om, fordi jeg troede, det var min ven, der stod bagved. Men der var ingen…
Så sagde jeg: Hvis du vil, Jesus, så vil jeg også.
Og bølge efter bølge af Guds nærvær skyllede ind over mig. Det var som et vandfald. Jeg følte en renselse indvendig. Min krop vibrerede i tre timer efter. En pige fra massage-skolen blev stående neden for trappen og spurgte: „Jesse, hvad er der sket med dig?“ Hun blev så påvirket, at hun tog imod Jesus kort efter.
– Jeg ringede til mor og fortalte, at jeg var kommet tilbage til Jesus og havde droppet narkoen. Hun blev meget glad. Og en uge efter skete det samme med min far. Og kort efter også med min bror. Profetien havde været sand.

I kultens klør

– Desværre havde mine forældre ikke lært mig at skelne, så da jeg var lidt ensom, opsøgte jeg kulten, og snart var jeg fanget af deres hjernevask.
– De spærrede mig ikke inde, men de sørgede for, at jeg fik for lidt søvn og for lidt protein, og de bombarderede mig hele tiden med deres doktriner. Jeg var aldrig alene og fik ikke tid til at overveje.
Min far brød sammen, da han hørte, jeg var gået ind i en kult. Det var faktisk det, der fik ham til at vågne op og indse, at hans bitterhed imod kirken havde ødelagt alt for meget.

Befriet fra kulten

– Min mor var mere handlekraftig. Hun fik mine bedsteforældre og en præst med, og så tog de til Colorado for at finde mig og befri mig.
Da de kom, forsøgte kulten at hindre mig i at være alene med dem. Men mor insisterede, og så stak vi af. Selv kunne jeg endnu ikke gennemskue tingene. Kultens folk fulgte efter os i en varevogn og forsøgte at standse os.
De vinkede os endda ud i overhalingssporet, så vi ville blive ramt af modkørende trafik. Da de kørte op på siden af os, så jeg pludselig deres ansigter på en ny måde – med onde, hårde øjne – og jeg forstod, at de slet ikke holdt af mig. Da mor spurgte, hvad jeg selv ønskede, rullede jeg vinduet ned og råbte: Jeg vil med min familie hjem.
Så opgav de forfølgelsen.

Nyforelskede

– Mine forældre var som nyforelskede igen, da de fik gjort op med deres bitterhed. Alt blev genoprettet, og generationers forbandelser over vores familie blev brudt, fortæller Jesse.
– De tilbød mig nu ni måneder, hvor jeg kunne finde mig selv uden at skulle arbejde.
Jeg læste 4-5 timer om dagen i Bibelen og opdagede, hvordan kulten havde fordrejet alting. En tung byrde lettede fra mit hoved. Og jeg genopdagede, hvor godt det er at være kristen.
Nu ønskede jeg at hjælpe andre, og da jeg var rimeligt god til skateboard, blev jeg inviteret med på Impact World Tour. Og her har jeg nu rejst i otte år, slutter Jesse, som er GX-teamets leder.