Professor sætter fokus på Bibelens troværdighed

ÅRHUS – Menighedsfakultetet i Århus sætter fredag den 15. april fokus på, hvordan man læste og skrev på Jesu tid. Et emne, som blandt andet belyser, om Det Ny Testamentes skrifter er troværdige historiske kilder.
Det er den anerkendte engelske professor Alan Millard fra Liverpool, der skal forelæse om emnet. Han er én af de mest fremtrædende kendere af assyrisk litteratur og skrift. Han er anerkendt for sin forskningsindsats, og hans tillid til Det Gamle Testamentes troværdighed skaber opmærksomhed i forskerkredse.
I år 200 udgav han en bog om, hvorvidt Jesu disciple kunne have nedskrevet Jesu undervisning og beretninger om hans undere allerede, mens de vandrede sammen med ham i Galilæa.
Også lørdag aften den 16. april er der mulighed for at møde Dr. Millard på Menighedsfakultetet. Her medvirker han ved Selskab for Bibelsk Arkæologis årsmøde. Her vil også Hans Peder Pedersen, der er medlem af selskabets repræsentantskab, fortælle om sin nye bog „Brevene fra Patmos.“
– ole