38 millioner til forældreløse børn

Selv om de store virksomheder holdt sig tilbage, lykkedes det alligevel at indsamle godt 38 millioner kroner til forældreløse børn i Afrika ved søndagens DM i IndsamlingOtte kristne organisationer var med, da Danmarks Radio, Tipstjenesten og organisationen ISOBRO i søndags rundede DM i Indsamling af med et stort anlagt tv-show.Showet skulle have løbet over skærmen allerede i januar, men blev flyttet på grund af den store tv-indsamling til fordel for ofrene for flodbølgen i Asien.
Og det betød som ventet, at DM i Indsamling kom til at stå en smule i skyggen af tsunami-indsamlingen. Blandt andet fordi en række store danske virksomheder, som plejer at være rundhåndende ved den slags begivenheder, havde opbrugt deres budget for humanitært arbejde i år.
Til gengæld glæder arrangørerne af DM i Indsamling sig over, at det lykkedes at sætte fokus på behovet for en økonomisk håndsrækning til Afrikas cirka otte millioner børn, der har mistet deres forældre på grund af blandt andet borgerkrige og ikke mindst AIDS.
Med de godt 38 millioner kroner bliver der heller ikke mulighed for at finansiere alle de 19 udvalgte projekter, hvor kristne organisationer tegner sig for otte af projekterne.
Skulle alle de udvalgte projekter realiseres, havde behovet været godt 56 millioner kroner i indsamlingen. Men det beløb havde arrangørerne heller ikke regnet med at kunne samle ind.

Over al forventning

– Det er gået over al forventning. Danskerne har virkelig vist, at de har hjertet på rette sted og gerne vil gøre noget for at hjælpe. Hele tv-delen har været med til at sætte fokus på en stille katastrofe, som kræver særlig opmærksomhed, udtaler Lars Grarup, konstitueret tv-direktør i Danmarks Radio.
Også ISOBROS generalsekretær, Flemming Kofod-Svendsen, er godt tilfreds.
– DM i Indsamling er blevet en succes. Indsamlingen har leveret en fremragende folkeoplysning om nøden og behovene i Afrika og har skaffet penge, der virkelig kan gøre en forskel, siger han.
De indsamlede midler skal nu fordeles mellem de 19 projekter. Hvor meget, de enkelte projekter får, afhænger blandt andet af, hvor meget organisartionerne selv har indsamlet i forbindelse med DM i Indsamling.