Absolute Modern Worship


Kendte lovsange tilsat nye toner er grundstenene på denne cd.
Umiddelbart havde jeg forventet noget ABSOLUT MODERNE I forhold til sidste års „Modern Worship“. Men det er helt ærligt svært at se, hvad forskellen er i stil.
Begge udgivelser er en dobbelt-cd-samling af nogle af de sidst udgivne lovsange fra kristne pop/rock-artister – vel at mærke dem, der ikke var plads til på de vældigt godt sælgende udgivelser „WoW Hits“ og „Worship“-serier.
Den nyere „Absolute“-serie (som også sælger godt) er med til at føre de bedste af de kristne „up-comers“ på banen – navne som Palisade og Exit East. Så du får ingen Amy Grant eller Michael W. Smith på disse to skiver.
Det største navn her er formentligt Chris Rice med den syv år gamle sang „And Your Praise Goes On.“ Og mellem højdepunkterne er Watermark’s „Gloria“, Selah’s majestætiske „Wonderful, Merciful Saviour“ og Ten Shekel Shirt’s populære „Meet with Me“.
Men måske sporer man en vis desperation over for at kunne fylde hele to cd’er, så tracks som Sonicflood’s „Here I Am to Worship“, Fusebox’ „vrinskende“ udgave af „Once Again“ og „I Love You Lord“ af Rebecca St. James’ backingsanger Charmaine. Hmmm …
Anmeldelserne har også været hårde mod denne udgivelse. Hør bare her: „Denne CD er et eksempel på, hvad pladeindustrien kalder „repurposing content“. Det betyder, at man håber, du vil købe den musik, som ikke gik gennem nåleøjet på de bedste udgivelser.“ Eller hvad med denne: „Hvad er det værd? Måske finder du en forsvunden ædelsten eller noget nyt her, men forvent ikke det bedste!“
Tjaaa … sådan er det bare!