Jesus skal få kristne i Afrika til at betale skat til tiden

Kristne i Sierra Leone er fortørnede over provokerende annoncekampagneSIERRA LEONE – Det kristne mindretal i den afrikanske stat Sierra Leone er godt utilfredse med landets skattemyndigheder.

Jesus var en stor fortaler for skatteopkrævning, hævder myndighederne i Sierra Leone. Kristne i landet kalder kampagnen for misbrug af Jesus

For nylig har myndighederne nemlig brugt Jesus i en kampagne, der skal få borgerne til at betale deres skat, skriver flere internationale nyhedsmedier.
Myndighederne har indrykket en række avisannoncer, hvor det fremgår, at Jesus var en varm tilhænger af skatteopkrævning. Blandt andet benytter man skriftstedet fra Mathæusevangeliet, hvor Jesus bliver spurgt, om han er imod en lov om at betale skat til den romerske kejser.
Og Jesus svarer som bekendt, at man skal give kejseren, hvad kejserens er, og Gud, hvad Guds er.
Annonceteksten fortsætter med en direkte opfordring til de kristne:
– Alle kristne bør derfor følge Jesu eksempel og lære – og betale deres skat allerede i denne uge.
Kampagnen har forståeligt nok provokeret de kristne, der udgør cirka 30 procent af befolkningen i det vestafrikanske land.
En præst udtaler således, at han ikke troede sine egne øjne, da han så avisannoncerne. En anden præst kalder annoncerne for blasfemi og misbrug af Jesus, og han har – hidtil forgæves – bedt myndighederne om at droppe reklamerne.
– ole