Fængslet for at dele bibler ud

Fire mænd er blevet arrestereret i den indiske delstat Orissa, fordi de delte bibler ud til indbyggere i byen Rajnagar. Arrestationerne kommer efter, at omkring 300 hindufamilier er konverteret til kristentroen.Orissa har vedtaget en kontroversiel lov om religion, som kræver, at alle, som ønsker at konvertere til en anden tro, først skal have tilladelse til det af myndighederne.
RSS, som er den militante fløj af det hinduistiske nationalistparti, Bharatiya Janata Party, havde protesteret over, at politiet ikke greb ind over for dem, som overtrådte ovennævnte lov.
Talrige gange er RSS blevet beskyldt for at stå bag angreb på kristne og andre religiøse mindretalsgrupper, siden partiet fik national magt sidst i 1990’erne.
Chefpolitiinspektøren i Rajnagar, Sistikantha Kanungo, siger, at området i forvejen er fyldt med spændinger, og at en offentlig uddeling af bibler ville på nuværende tidspunkt være at hælde benzin på bålet. Derfor greb politiet ind og arresterede de fire mænd.
– jeli