Flåten vil aktivere de kristne før efterårets valg

NORGE: 540 præster har fået et brev fra lederen af Norges største frikirke, Enevald Flåten fra Levende Ord i Bergen.

Frikirkepræst Enevald Flåten opfordrer sine kolleger til at være aktive forud for det norske Stortingsvalg

– Jeg oplever, at Gud har lagt på mit hjerte at invitere Kristi legeme (kirken, red.) i Norge til et engagement forud for det vigtigt valg, vi står overfor til efteråret, siger Enevald Flåten til Levende Ords hjemmeside.
I brevet skriver Flåten blandt andet: „Reelt set skal vi vælge mellem en borgerlig og en socialistisk regering. De værdier, som er kommet stærkt til udtryk fra socialistisk side, er værdier, som kristne traditionelt set ikke kan stå inde for.“
Bergenpræsten anbefaler ikke at stemme på et bestemt parti, idet „hverken du eller jeg er enige i alt, som politiske partier står for“, men han opfordrer de 540 præster til at finde det parti, som repræsenterer de vigtigste og mest afgørende værdier for fremtidens Norge, og ifølge Flåtens overbevisning befinder de fleste af de partier sig på den borgerlige fløj.
Til sidst i brevet opfordrer Enevald Flåten sine kolleger til at arrangere bønnemøder, folkemøder, tv-debatter, po-litikerfrokoster samt at opmuntre kirkemedlemmerne til at bruge deres stemmeret, hvorefter han stiller sig til rådighed, hvis nogen skulle ønske hjælp til noget sådant, eller hvis nogen har spørgsmål eller kommentarer til brevet.
– jeli