Lyt til Gud – ikke til modstanderen

„Hold stand, for da skal I få at se, hvordan Herren vil frelse jer i dag.“ 2 Mos 14,13Disse ord er Guds befaling til de troende, når de er i stor nød og kommer ud for vanskeligheder. De kan ikke trække sig tilbage. De kan ikke gå frem. De er lukket inde på højre og venstre side. Hvad skal de gøre? Mesterens ord til dem er: „Hold stand!“
I tider som denne er det godt kun at lytte til Mesteren, for andre og onde modstandere kommer med deres egne forslag. Fortvivlelsen hvisker: „Læg ned og dø! Opgiv alt!“ Men Gud vil, at vi skal være ved godt mod, og til og med i vore værste stunder vil han have, at vi skal glæde os i hans kærlighed og trofasthed.
Fejheden siger: „Træk dig tilbage! Vend tilbage til verdens handlemåde! Du kan ikke spille den kristne rolle. Det er for svært. Giv afkald på dine principper!“ Uanset hvor meget Satan beder dig, kan du ikke følge hans kurs, hvis du er et Guds barn, for hans guddommelige befaling beder dig om at gå fra styrke til styrke. Og det vil du gøre! Hverken døden eller helvede kan få dig ud af kurs. Hvis du for en stund bliver kaldt til at stå stille, er det blot for at forny din styrke til en større fremrykning.
Hastværket råber: „Gør noget! Vågn op! At vente er bare dovenskab.“ Og dermed kan vi blive ledt til at gøre noget nu, i stedet for at se til Herren, som ikke bare vil gøre én ting, men alt.
Arrogancen praler: „Hvis havet er foran dig, kan du gå lige ned i det og forvente et mirakel,“ Men troen lytter ikke til fortvivlelsen, eller fejheden, eller hastværket, eller arrogancen.
Troen hører Gud sige: „Hold stand!“ Forbliv stående og rede til handling, forvent en videre ordre, men vent med glæde og tålmodighed på den ledende stemme. Det vil ikke vare længe, før Gud vil sige til dig, lige så tydeligt, som han talte til Moses: „Af sted med jer!“