Kraften i en beslutning

Gud skabte os med en fri vilje. Det giver os evnen til at træffe vores egne beslutninger adskilt fra ydre indflydelse. Satan prøver at tvinge os til at gøre ting ved at lægge et ydre pres på os, men Gud forsøger at lede os indefra ved Helligånden, som bor i os.
Joyce Meyer
Forfatter og
underviser

Jesus er ikke krævende, barsk, hård, skarp eller pressende. Han er ydmyg, blid, mild og ligetil (Matt. 11:29-30). Vi er i sandhed sammensatte skabninger. Vores sind kan beskæfttge sig med en ting, mens vores følelser ønsker noget andet, og det kan virke, som om vores vilje har sit eget sind. Når et menneskes vilje først er fornyet ved Guds ord og kender nok til at vælge mellem godt og ondt, bliver den meget farlig for Satan og hans, mørke rige.
Det fornyede menneske kan overvinde alle de negative ting, som Satan har planlagt, ved simpelthen at bruge sin vilje til at være enig med Gud og hans ord.
Jeg har opdaget, at tvivl er en tanke, der bliver plantet i mit hoved af djævelen. Han bruger den til at holde mig fra at glædes over livet og gøre fremgang i Guds gode plan for mig. Jeg har også opdaget, at uanset hvor meget tvivl jeg føler, kan jeg beslutte at gå fremad i tro. Mine følelser er ikke mig. Jeg er større end mine følelser, og det er du også. Uanset hvordan vi føler kan stadig vælge at gøre det rigtige. Det er ikke altid let at gå imod sine følelser, fordi de ofte er meget stærke, men gå imod dem, indtil du oplever den frihed, som er langt bedre end at fortsætte med at lade dem styre dit liv og holde dig i trældom.
I Josva 24:15 ser vi, at Josva træffer en beslutning. Han siger:
”Men hvis det er jer imod at dyrke Herren, så vælg i dag, om I vil dyrke de guder, jeres fædre dyrkede på den anden side af floden, eller amoritternes guder, i hvis land I bor. Jeg og mit hus vil tjene Herren.” Josva traf en beslutning, og ingen skulle komme til at forandre den. Han traf ikke en beslutning baseret på, hvad andre gjorde. Han nægtede at leve i frygt for mennesker. Hvis du træffer en beslutning, så giv ikke dig selv lov til at tvivle bare fordi nogle andre ikke gør, hvad du gør. Tænk ikke, at du tager fejl og er nødt til at ombestemme dig. Måske har l begge ret. Gud leder forskellige mennesker til at gøre forskellige ting af grunde, som kun han kender.

Fra bogen ”En kvinde med selvtillid”.