Slank med Jesus

Det begyndte med armbånd, tegnebøger og klistermærker med teksten What Would Jesus Do (Hvad ville Jesus gøre). Tanken var, at man skulle overveje, hvad Jesus ville gør i en fristelse og på den måde undgå at falde i synd.

Dr. Don Colbert

Nu har en læge fra Florida overført sloganet til en ny slankebog med titlen What Would Jesus Eat? (Hvad ville Jesus spise?)
Og forfatten Don Colbert tror fuldt og fast på, at det spørgsmål kan hjælpe kristne til at holde sig sunde og slanke.
– I USA har vi en fedme-epedimi. Folk spiser, fordi de er stressede og næsten alle spiser alt for store portioner, siger Don Colbert.
Forfatteren mener, at hvis en kristen ønsker at følge Jesus helt og fuldt på alle områder i livet, så vil det også berøre spisevanerne.
Og Jesus-diæten er ifølge Colbert ikke så barsk, som nogen ville tro. Jesus spiste godt og drak vin til maden, når han kom rundt, står der i Bibelen.
– Jesus har formentlig spist en masse naturlig mad, som ikke var tilberedt særlig meget. Især bønner og linser. Formentlig har han spist hvedebrød, masser af frugt, og han har drukket vand og også rødvin til, siger Dr. Colbert.
Til gengæld er det ikke sandsynlig, at Jesus har spist ret meget kød. Sandsynligvis kun cirka en gang om måneden. Og han har helt sikkert overholdt de jødiske spiseregler, der blandt andet forbyder at spise svinekød.
Og selv om kristne ikke behøver at overholde de jødiske spiseregler, mener Dr. Colbert at man burde gøre det alligevel. Netop de fødevarer, som jøderne blev forbudt at spise, indeholder nemlig flere af de skadelige fedtstoffer, som mennesker har svært ved at forbrænde, end andre fødevarer, mener han.
– Derfor anbefaler jeg altid mine patienter om kun at spise de fødevarer, som Bibelen forbyder, i meget små mængder.
Også måden at holde måltid på i Bibelen kan vi mennesker lære noget af i dag, hvis vi ønsker at tabe os.
– De spiste i timevis og tog sig god tid til det. De gav sig tid til at tale sammen, mens de spiste i stedet for at gå på fast food-restaurant og skynde os videre med vores gøremål, siger han.
Don Colbert har haft sin egen praksis siden 1984, og mere end 25.000 patienter har benyttet ham. Desuden rejser han rundt og holder foredrag om sin særlige tilgang til lægegerningen.
– ole