Ingen søgning til missionsskole

KØBENHAVN – Luthersk Missionsforening har siden 1978 uddannet sine egne missionærer på Missionsskolen, som tidligere lå i Hillerød, men nu er flyttet til Kultorvet i København.

Der er behov for en mis-sionæruddannelse, fast-slår LM’s generalsekretær Jens Ole Christensen

Men kun én studerende har meldt sin ankomst til studiestart efter sommerferien, og det er naturligvis for lille et grundlag, konstaterer skolens leder Christian Mogensen.
LM’s Missonsskole kommer dog ikke til at stå tom. Skolen samarbejder med Dansk Bibel-Institut om den Tværkulturelle Missionsuddannelse (TKM), hvor de studerende modtager en del af undervisningen på Missionsskolen.

Ingen hellige køer

Den manglende tilslutning til LM’s egen missionsuddannelse har dog sat tanker i gang i foreningen.
– Det afgørende er, at vi skal blive ved med at have en missionæruddannelse af kvalitet – ikke at missionsskolen overlever. Og der er ingen hellige køer, fastslår LM’s generalsekretær, Jens Ole Christensen, overfor Avisen Tro & Mission.
Dermed mener han, at der er behov for en ikke-akademisk uddannelse til missionærer som alternativ til for eksempel TKM-uddannelsen. Overvejelserne fortsætter indtil et ekstraordinært bestyrelsesmøde den 18. august.
Siden 1978 har LM’s Missionsskole haft 51 studerende, hvoraf 35 efterfølgende er blevet udsendt som missionærer til seks forskellige lande.
– ole