Sommerferie slut…

Velkommen tilbage fra ferie – fra bibelcampingen, lejren eller stilheden, som du har set frem til så længe gennem hele det danske forår, og som nu er overstået, hurtigere end de fleste ønsker det. Men fat mod og fortvivl ikke, for der er kun ca.11 mdr., 335 dage eller 482.400 minutter til, det igen er d. 1. juli og tid til sommerferie.

Sidste år, inden det blev sommer, skrev jeg en klumme om lejrmentaliteten. Den mentalitet, der kan få dig til allerede nu at se frem til din næste store åndelige oplevelse, som er at finde på den selv samme lejr eller camping, du besøgte i år. For jeg tror, mange af os har haft gode oplevelser med mennesker og Gud på diverse mødesteder i det ganske land, som vi ser frem til at gense om et års tid. Problemet er bare, at hvis vores fokus ligger 11 måneder ude i en fremtid, som ingen af os er lovet alligevel, vil vi gå glip af hverdagens velsignelser, fordi det blot kommer til at handle om at overleve til det igen er blevet tid til lejrhysteri.
I denne sammenhæng er det relevant at nævne weekend-syndromet, hvor man mandag-tirsdag ser tilbage på weekenden og allerede onsdag begynder at se frem mod fredag.
Nu er der selvfølgelig ikke nogen af jer, der har det sådan, men skulle det alligevel ske, at der var et par stykker, foruden mig selv, så læs med her.

Rigtig brugt er livet langt nok.
Men et liv hvor 40% leves i fortiden, 40% i fremtiden og kun 20% i nutiden, er ikke rigtigt brugt. Er du i stand til at bevæge dig i tid? Kan du springe 2 uger med dårligt vejr eller eksamen over, eller kan du spole tiden tilbage til 2 minutter i mødet med din store kærlighed? Svaret er nej! Hvad, der er sket, er sket, og hvad, der vil ske, sker tids nok, uanset hvor meget du bekymrer dig om det.

Djævelens største ønske for dig og mig er, at vi bliver fanget i fortiden eller fremtiden, for der er vi handlingslammede. Hvor mange gange har du ikke tænkt tanken: „hvis jeg nu bare..“, eller bekymret dig om dagen i morgen, selv om dagen i dag har nok i sin plage. Gud møder dig i nutiden, i dette øjeblik, for kun i dette øjeblik, er du og jeg i stand til at handle. Gud mødte dig i denne sommer i øjeblikket, men for Gud er der ikke forskel på øjeblikke, der ligger i industriferien, og øjeblikke, der sidder fastklemt mellem sne og slud i januar, han har det samme ønske for dig og mig i hvert et øjeblik, at han må mødes med os. Men det er svært at mødes med nogen, der har deres tanker plantet i fortiden eller fremtiden.

„Kun een dag et øjeblik af gangen“, sådan står der på min fars gravsten, og lever du og jeg et liv 100% i nutiden, så vil det være rigtig brugt. Så glæd dig over dagen i dag, der er nok at se til.