Amy får sin egen tv-serie

Amy Grant er en af de allerstørste kristne sangere. I 80’erne og 90’erne vandt hun fem Grammy’er og solgte 25 millioner skiver. Nu får hun eget tv-program.Det er det amerikanske tv-netværk NBC, der netop har søsat en ny serie med navnet „Three Wishes“ – tre ønsker – hvor Amy og hendes team får mulighed for at opfylde seernes små og store ønsker.

En ny Oprah Winfrey?

Serien har allerede fået mange gode ord med på vejen af anmelderne.
– Der er en ny Oprah i byen, og hendes navn er Amy Grant, skriver anmelderen i Seattle Times med henvisning til talkshow-værtinden over alle, Oprah Winfrey.
– Jeg vil vædde på, at den kristne popstjernes første netværk-serie, NBC reality showet Three Wishes, vil blive et af næste års hit, forudsiger Matt Zoller Seitz fra The Star Ledger i New Jersey.

Barnestjerne
blev voksen

Amy Grant begyndte allerede som barnestjerne, men det var som voksen, hun for alvor slog igennem og bragte moderne kristen musik ud til et verdsligt publikum med sine krasse tekster og musik.
Hun blev et forbillede for mange, men hendes skilsmisse truede i en periode med at sætte hende ud af spillet.
Hun blev „Artist of the Year“ og lå 27 gange på Top-40 listen. I 1991 fik hendes album „Heart in Motion” platin, fordi det havde solgt mere end 4 mio. eksemplarer, og det lå 52 uger på Billboard’s Top-200 albumliste. Fire enkelthits var på Top-5, bl.a. „Baby, Baby“, som røg i top på både Billboard og R&R-listen samtidig.
Bagefter blev den brugt i soundtracket til “Mr. and Mrs. Smith” med Brad Pitt og Angelina Jolie i hovedrollerne.
Efter en række populære jule- og andre albums, udgav Amy 2002 “Legacy…Hymns & Faith” – en samling af de gamle åndelige sange sunget på hendes særlige måde. For nylig fulgte “Rock of Ages…Hymns & Faith.”
Amy har spillet hovedrolle i filmen “A Song From The Heart”, som også er vist på dansk tv. Hun har haft sin egen jule tv-udsendelse i 1999 med Tony Bennett, 98 Degrees og Cece Winans som gæster.

Signal om nye tider

At gøre en bevidst kristen personlighed som Amy Grant til stjerne i den nye NBC-serie er samtidig et signal i underholdningsverdenen, hvor de fleste serier ellers de seneste år har været optaget af umoral og perversiteter.
Måske har mediemogulerne opfattet, at mange er trætte af den form for plat underholdning og vil se noget andet.
Henri.