Kunst-nyt

Galleri Emmaus
rykker ind på gods

Det kristne Galleri Emmaus i Niløse ved Dianalund har eksisteret i blot to år. Interessen har været stor, og nu står man over for at udvide.

Galleri Emmaus, der løbende har udstillinger med kristen religiøs kunst, har i sin korte levetid oplevet en stigende interesse.
– Interessen er på det nærmeste eksploderet, fortæller galleriejer Grethe Olsen, der nu er klar til at udvide.
– Vi har undersøgt mange muligheder, og efter flere blindgyder har vi fået lov til at leje hovedbygningen på Lille Svenstrupg gods ved Ringsted. Vi ser det som en stor gave.
Galleri Emmaus vil nu råde over stueetagen, men på sigt håber Grethe Olsen også at kunne udvide med skulpturer i godsets park og måske også at kunne leje værelser ud til retræte eller lignende. Kort sagt at skabe et sted for kristen ånd og kultur.
Galleri Emmaus fortsætter i de nuværende lokaler i Niløse frem til sæsonslutning den 20. november. Lørdag den 3. september er der fernisering på efterårsudstillingen, hvor Peter Brandes, søster Abraham, Knud Larn, Lene Melchiorsen og Dorthe Krabbe udstiller.
Galleri Emmaus åbner det nye sted janaur 2006, hvor der bliver holdt et fire dages kursus i ikonmaling med søster Abraham som underviser.
– mbc

Fra vraggods til kors

En tidligere BDM-missionær Marianne Grønne Jensen, Hinnerup, har udgivet en bog om sine skulpturer og tanker om trøst og oplevelser i livet.

Marianne Grønne Jensen har i sit hæfte „Fra vraggods til kors“ bearbejdet sine indtryk kunstnerisk fra sine ture ved havet. Hun udtrykker sig symbolsk gennem sine skulpturer som f.eks. kors, der er sammensat af vraggods fra havet. Hæftet med farveillustrationer kan bestilles hos Brødremenighedens Danske Mission i Christiansfeld. Bogen koster 40,- kr., og overskuddet går ubeskåret til BDM.
Niels

Udstilling af
glaskunst og malerier

Hvis man kan li’ glaskunst, så er der noget at kigge på i Horsens. Lørdag den 3. september fra 10-16 er der fernisering på Filips Sten og Billedhuggeri på Omhøjgårdsvej.

Her udstiller blandt andet den kristne glaskunstner Aksel Østergaard Jensen og hans bror, maleren Hakon Lund Jensen. De er begge garvede fuldtidskunstnere. Aksel Østergaards glaskunst er både kunstnerisk og dekorativ, og noget er brugskunst.
Desuden udstiller også Henriette S. Nielsen og Inger Bruhn.
Udstillingen kan ses frem til 22. oktober.
Henri.