Små piger skal optræde for en million seere

Karoline Dolva, 9 år, og Zoe Mikkelsen, 8 år, skal på lørdag deltage i et af DR´s største shows: Melodi Grand Prix for børn. Karoline Dolva, ni år, og Zoe Mikkelsen, otte år, har sommerfugle i maven. På lørdag skal de deltage i et af DR´s største shows: Melodi Grand Prix for børn.
Fra at være nogle helt almindelige skolepiger bliver de som med et trylleslag landskendte med deres egen sang „Et stjerneskud“.
Karoline og Zoe er bedste veninder. De kender hinanden fra den kristne friskole, Thomasskolen, i Skovlunde, hvor Karoline går i 3. klasse, og Zoe går i 2. klasse.
Efter skoletid leger pigerne sammen i Thomasskolens SFO, hvor de ofte synger og danser sammen med veninderne Rebekka, Mie, Camilla Q. og Camilla M., alle på ni år.
De seks piger elsker musik, og selvom deres musiksmag spænder lige fra gospel til Alberte Winding, er det MGP-musik, der står øverst på deres personlige hitlister.
En af deres absolutte favoritter er Anne Gadegaard, som vandt det danske MGP i 2003, og som efterfølgende har udgivet ikke mindre end tre cd’er.
Karoline, Zoe og de andre piger kan ikke tælle, hvor mange gange de har sunget og danset til dette forbilledes musik.

Et stjerneskud

Karoline og Zoe mener selv, at deres sang i årets MGP er en rigtig ørehænger. Det er årets eneste ballade og handler om noget, der optager de to piger meget, nemlig hvordan det er at være veninder.
Det med venskaber er ikke altid lige nemt, når man er otte – ni år. Efter sangen var skrevet færdig, satte deres fire SFO-veninder dansetrin til, og nu er nummeret klar til at komme i æteren.
Pigerne skrev deres hit allerede for halvandet år siden, da Karoline gik i 1. klasse, og Zoe gik i børnehaveklasse. Men dengang levede de ikke op til MGP’s alderskrav og måtte væbne sig med tålmodighed, indtil de i år kunne sende deres sang ind til vurdering hos MGP’s jury.
Inspirationen til sangen kom en eftermiddag, da Karoline og Zoe sad på et legehustag og kiggede op på himlen.
Karoline spurgte Zoe, om hun nogensinde havde set et stjerneskud. Det havde Zoe ikke, og Karoline svarede derfor: „Godt, for jeg har mange ønsker tilbage“.
Dette udløste en lang snak om ønsker – f.eks. ønsket om at komme med i MGP. Fra den dag blev de to piger hjerteveninder, hvilket de forklarer er en slags særlig slyngveninde.

MGP

Det er ti unge talentfrø fuld af kærlighed til musik, der på lørdag den 17. september indtager scenen i TV-byen i det direkte transmitterede show i DR’s absolutte primetime kl. 20.00. De udvalgte drenge og piger er mellem 8 og 15 år, så Zoe, Karoline og deres fire dansere er blandt de alleryngste.
Op imod en million danskere vil denne aften følge de seks piger, når de som sang nummer fem træder ind foran publikum.
Som sædvanlig bliver det seerne selv, der bestemmer, hvem der bliver de endelige vindere, idet de kan stemme via telefon og sms, og pigernes aftenbøn har derfor længe været, at vi ude ved skærmene må falde for deres kunst.
De seks veninder glæder sig meget til at „fyre den af“ på scenen på lørdag. De er ikke bange for, at de ikke vinder.
– Det satser vi ikke på, siger de, – for hvis det så ikke sker, begynder vi måske at græde.
Pigerne er enige om, at det er fantastisk bare at få lov at være med til MGP, men samtidig kan de ikke helt skjule, at de synes, det kunne være sjovt at vinde og dermed komme med til det internationale MGP for børn i Belgien.