Kristent hjælpeprojekt på dansk tv

Overskuddet fra danske skolebørns salg af kalendere hjælper nomadebørn i Nordkenya til skolegang. Nu kommer dokumentationen på tv-stationen DK4.„Giv os en fremtid” hedder en udsendelse, som sendes den kommende weekend på den landsdækkende tv station DK4. Gennem filmen følger vi den 11-årige dreng Shafin, som fik sit ben amputeret, efter at han blev bidt af en krokodille. Han blev forkastet af sin familie, fordi han ikke længere var arbejdsduelig. Nu er han adopteret af en af skolens lærere, så det han ikke har i benene, kan han få lov til at bruge hovedet til.
Vi møder også den 13-årige Kuresha, der som pige i noma-defamilien ikke havde en chance for uddannelse. Nu er hun en af de dygtigste elever på skolen.
Filmen er en gribende fortælling fra den virkelige verden og samtidig informativ dokumentation af, at små midler kan gøre en stor forskel. Og mest af alt at danske skolebørn herhjemme gav deres jævnaldrende dernede en fremtid.
 

Jarnvig anbefaler

På filmen medvirker også vejrprofet ved TV2 Mikael Jarnvig, der er protektor for skolen:
– Jeg har selv været nede og se skolen i Garissa og hilst på både børnene og lærerne. Det var en stor oplevelse og en stor glæde at se, hvordan relativt få penge fra Danmark gjorde enorm gavn i et meget fattigt område i Afrika, siger han.
Filmen „Giv os en fremtid“ varer 24 minutter og vises på DK4 ad flere omgange frem til den 28. november.
HBL 

Sendes på DK4, torsdag d. 24 november kl. 16.00