Stemmespild

– Jeg har glemt at stemme!
Nå, og hvad så, tænker du måske, Men jeg skriver dette, mens jeg hænger 10 km over alperne i et fly på vej til Afrika. Jeg skulle have brevstemt, men glemte det den sidste dag, før jeg rejste.
Og det er ikke det værste: Jeg skulle have stemt på mig selv.
Ikke fordi jeg har ambitioner om at komme i byrådet. Jeg har ikke fulgt ordentlig med i politik i årevis, og hvordan skulle jeg få tid til det…?
Jeg ville bare være flink.

Min ven Henning, som er en rigtig politiker, var i gang med at samle navne på en liste. Han ville godt have et par navne nederst på listen til at bakke op, og da han altid har lånt mig sin trailer, når jeg har haft brug for det, kunne jeg godt hjælpe ham med at blive borgmester.
Jeg vil gerne, at han kommer i byrådet. Han går op i den slags, og han har den rette kropsbygning til at blive borgmester. (Det er især maven, jeg her tænker på.)
Så jeg skrev mig på listen, og så glemte jeg ærligt talt alt om det. Ja, det er der sikkert ikke nogen, der tror på, for man glemmer vel ikke, at man er opstillet. Men det gjorde jeg altså, fordi der er så meget andet at tænke på.

Men en dag fortalte folk i byen mig, at de havde set mit navn i avisen. Jeg forsøgte at se uoverrasket ud, da jeg spurgte om det var til Folketinget eller byrådet. Jeg tror, de synes, jeg blærede mig. Men sagen er, at Henning og andre gode folk ved hvert valg stiller mig op på en ”sikker plads”, hvor man ikke bliver valgt, og sådan har jeg endda været opstillet til Europaparlamentet. Dengang var jeg vild med politik og syntes, det var en stor ære. Men det trælse ved det er, når de få stemmer tælles op, og det står i avisen… Henri Nissen, 2 stemmer.

Jeg ville gerne have stemt denne gang. Jeg ved nemlig ikke med min kone, om hun… Måske synes hun, jeg har nok at rode med. Og min mor kan ikke stemme i vores kommune.
Så nu risikerer jeg, at jeg ingen stemmer får. Eller endnu værre: At min kone stemmer på mig, og jeg kun får den ene stemme, og folk vil sige: Den nar! Han er selv den eneste, der har stemt på sig.