Kirkebyggere vinder retssag

Efter 17 måneders kamp har de danske kirkebyggere, Birgitte og Søren Pedersen, nu vundet en retssag, som giver dem lov til at opføre et nyt værksted i Eldoret i KenyaKENYA – Birgitte og Søren Pedersen bygger kirker på stribevis i Kenya. Nu har de vundet en retssag, der giver ret til at bygge et nyt værksted, der skal effektivisere byggeriet.

Birgitte og Søren Pedersen bygger nyt værksted og flere kirker

Birgitte og Søren Pedersen har i flere år drevet et missionsarbejde i Kenya, hvor de bygger kirker. I starten var målet at komme op på at bygge 50 kirker om året, men det mål er for længst overskredet, og i 2004 var tallet 100 kirker.
Ægteparret oplevede for nogle år siden, at Gud mindede dem om at købe nogle grunde, hvor de kunne indrette nogle bedre og mere effektive faciliteter. Og for halvandet år siden købte Birgitte og Søren Pedersen tre grunde i Eldoret og søgte om at få dem godkendt til „lettere industri“.
Godkendelsen trak i langdrag, da beboere i området anlagde retssager for at få byggeriet stoppet.
Den 16 november faldt der så afgørelse i sagen. Alle klagerne blev afvist, og Søren og Birgitte kan nu gå i gang med at bygge værkstedet.
– Det har været en tid, hvor vi bare måtte sætte vores lid til, at det, som Gud har begyndt, vil han også fuldende, siger Birgitte og Søren i deres nyhedsbrev.
Det nye værksted, der ventes at koste 450.000 kr, vil kunne rumme en produktion på 200-300 kirke-konstruktioner om året.
-mbc