90 år – men aktiv!

På lørdag den 14. januar kan Johannes Boelskifte fra Vamdrup fejre 90 års fødselsdag.

Johannes Boelskifte

Og selv om Johannes Boelskifte blev pensioneret for mange år siden som præst i Missionsforbundet, kan han ikke holde sig i ro. Han bliver ved med at fungere som en hyggelig nabo-præst i det andelsbolig-kvarter, hvor han nu bor sammen med sin snart 80-årige hustru Ellen.
På sine gamle dage reparerer Johannes, der oprindeligt var mekaniker, cykler. Og kunderne skal naturligvis ind og have en kop kaffe hos Ellen imens, og her drøftes alt fra dagligdagen til evigheden.
Egentlig var Johannes’ far ikke særlig kirkelig. Han var faktisk lidt af en bisse, der udvandrede fra det nordjyske Rubjerg helt ude ved Løkken til Canada. Men derovre i Saskatchewan mødte han nogle omvandrende baptister og blev radikalt omvendt. Ja, han var så forandret, at hans omgivelser virkelig undrede sig, både derovre, og da han senere vendte hjem til Danmark. Her fandt han den pige, han ville giftes med, og de trak lod, om de skulle rejse til Canada igen. Loddet faldt på Danmark, og han blev evangelist i Missionsforbundet.
Johannes voksede på den måde op med en stærk og varm tro i familien. For når faderen følte Guds kald, gik han om nødvendigt op til den lokale storbonde og advarede ham om dommedag.
Johannes blev også selv evangelist og præst i frikirken efter at have været på Haslev Udvidede Højskole.
Det første sted, han var præst sammen med Ellen, var i Halager ved Jelsmark i det nordjyske, efter krigen flyttede de til Åbenrå, hvor de var frem til 1951, så vendte de tilbage til Halager indtil 1957, kom så til Grindsted fra 57-63, derefter til Brovst fra 63-70, så til Åbenrå igen fra 70-76 og endelig til Vanløse fra 76-79.
Nu prøvede Johannes pensionistlivet et par år, men kunne ikke holde sig i ro og genoptog så igen arbejdet i Grindsted fra 82-84. I 1999 flyttede ægteparret til Vamdrup, men Johannes fortsatte og kunne i 2004 fejre 60 års jubilæum som prædikant i Missionsforbundet. Så sent som i julen gik han rundt og solgte Frelsens Hærs julehæfte.
I 1994 fik han udgivet bogen „Efterklang“ med erindringer, og overskuddet gik til mission i Thailand. Sammen med Ellen har han tidligere indsunget gamle åndelige sange på et kassettebånd, som er solgt i mange eksemplarer.
Udover på en naturlig måde at snakke med de mennesker, han altid falder i snak med, og på den måde fungere som en slags sjælesørger-præst, går Johannes også op i EDB. Han har installeret Skype på sin PC, så han kan snakke billigt med datteren Susanne, som er præstekone helt oppe ved polarcirklen i Norge.
En anden datter, Hanne, driver en tøjbutik i København.
Karin, den ældste datter, er indvandrerlærer og tidligere missionær i Nigeria, og sønnen Per er musiker i Åbenrå.
Den runde fødselsdag fejres med en reception på Vamdrup Hotel fra kl. 10-12.
Henri Nissen