Bill Gates støtter indirekte forskning i intelligent design

USA – Microsoft-grundlæggeren Bill Gates støtter indirekte et forskningsprojekt i teorien intelligent design. Teorien gør op med Darwins udviklingslære og hævder, at universet umuligt kan være opstået ved en tilfældighed, men at der i stedet må have stået en intelligent skaber bag.

Bill Gates

Forskning i netop intelligent design er hovedopgaven for den videnskabelige tænketank Discovery Institute i Seattle, som Bill og Melinda Gates-fonden støtter med næsten en million dollars om året. Pengene er ganske vist øremærket et transportprojekt, som instituttet også arbejder med. Men pengene er en vigtig hjælp til at holde Discovery Institute på fode, skriver avisen New Life.
Bill Gates fond bevilligede i 2003 9,35 millioner dollars over 10 år til Discovery Institute.
– ole